Af - 16/01-15 15:17; Opdateret: 16/01-15 15:29

Snøft: Ja, kvinder græder MEGET mere end mændSnøft: Ja, kvinder græder MEGET mere end mænd

Op til 67 gange om året - altså mere end en gang om ugen - så ofte bryder kvinder i gråd, det er tre gange så meget som mænd, men det hjælper også hunkøn at græde - modsat hankøn

Bildstrecke im Grossformat »

Det kommer næppe som en overraskelse, at kvinder græder mere end mænd, men nu giver videnskaben dig svaret på, hvor stor forskellen faktisk er. Kvinder lader nemlig tårerne få frit løb mellem 30 og 64 gange om året. Mænd derimod græder kun mellem seks og 17 gange på et år.

Forskning: Derfor bør kvinder sove længere end mænd
Forskning: Derfor bør kvinder sove længere end mænd

Og når kvinderne først er i gang, har de sværere ved at stoppe tårerne igen. De græder i gennemsnit seks minutter og bliver dermed ved dobbelt så længe som mænd, der tørrer øjnene efter to til tre minutter.

Det viser et forsøg lavet af professor i klinisk psykologi ved Tilburg Universitet i Holland, Ad Vingerhoets. Han har spurgt mere end 5.000 mennesker i 37 lande om deres følelsesmæssige reaktioner og publiceret resultaterne i sin bog: Why Only Humans Weep: Unravelling the Mysteries of Tears.

Piver HUN mere over tømmermændene end du? Her er forklaringen
Piver HUN mere over tømmermændene end du? Her er forklaringen

Ifølge professor i psykologi ved Aarhus universitet, Henrik Høgh-Olesen, er gråd et signal til omverdenen om, at man er svag og har brug for hjælp, og det harmonerer dårligt med mænds natur.

Hver anden unge kvinde snager i kærestens beskeder
Hver anden unge kvinde snager i kærestens beskeder

- Evolutionsmæssigt har det været problematisk for en mand at græde, fordi det sender et signal ud i omverdenen til de andre hankønsvæsner, han er i konkurrence med, om at han er svag, og det har kunnet betyde, at han har mistet sin plads i hierakiet og har stået svagere i kampen om ressourcerne.

Omvendt påvirker det ikke kvinders adgang til ressourcerne, når de græder, det kan ligefrem være en hjælp, forklarer Henrik Høgh-Olesen.

Vi har spurgt tre kvinder ved navn Marie, om de græder mere end gennemsnittet deres køn og navn taget i betragtning. Se deres svar i galleriet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx