Af - 19/03-16 10:40; Opdateret: 19/03-16 12:59

Nyt forslag til Breiviks celle: Tapetser den med billeder af de børn han myrdedeNyt forslag til Breiviks celle: Tapetser den med billeder af de børn han myrdede

Svenske Andreas Magnusson har et forslag til hvordan man kan 'pynte' Breiviks celle lidt op.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er forholdene, som Breivik kalder 'umenneskelige'.

En svensk gymnasielærer har fået nok at Breiviks brok, og kommer derfor med et forslag til, hvordan han kan pynte den fængselscelle han er så utilfreds med.

Breivik-advokat til retten: Se bort fra folkets følelser
Breivik-advokat til retten: Se bort fra folkets følelser

- Brevik klager over, hvordan han bliver behandlet i fængslet, og andre klager over at han klager, skriver Andreas Magnusson i et debatindlæg til Nyheter24.se.

- Når jeg ser rummet [Breiviks celle, red.] så tænker jeg , det ser ret okay ud, omend lidt hårdt at være nødt til at bruge hele sit liv der. Men. Der mangler noget. Det der mangler er kunst på væggene, og jeg har et forslag, skriver skolelæreren.

Norsk fængsel havde til opgave at holde Breivik i live
Norsk fængsel havde til opgave at holde Breivik i live

Anders Magnusson vil give Anders Behring Breivik lidt stof til eftertanke at kigge på, på de golde cellevægge.

- Væggene skulle prydes med fine billeder af alle de mennesker, hvis liv gik til på Utøya. Jeg foreslår de sættes op bag ubrydeligt glas. Glade billeder. Varme og lykkelige billeder. Han skulle tvinges til at se dem hver dag, og skulle med tiden lære sig hver linje i deres ansigter, hver en længsel i deres blikke, skriver han og fortsætter:

- Og aldrig nogensinde skulle han kunne befri sig fra indsigten i, at det rent faktisk var rigtige mennesker af kød og blod. At de ikke var ofre i en ideologisk krig, en almindelige menneskers liv, han valgte at stjæle, og hvis liv han aldrig kan give tilbage.

Galleri: Breivik trækker Norge i retten over 'umenneskelige' forhold
Galleri: Breivik trækker Norge i retten over 'umenneskelige' forhold

Anders Behring Breivik sagsøger staten Norge, fordi han ser forholdene i fængslet som et brud på menneskerettighederne. Han er utilfreds med at sidde isolationsfængslet, herudover er han utilfreds med nøgne kropsvisiteringer og kedelig microovnsmad, hvis kvalitet han ligestiller med waterboarding tortur.

Psykiater: Breivik kan lide af personlighedsforstyrrelse
Psykiater: Breivik kan lide af personlighedsforstyrrelse

Den dømte terrorist og massemorder idømtes i 2012 en såkaldt forvaringsdom på 21 år. Det er den maksimale fængselsstraf, man kan idømmes i Norge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx