Af - 04/03-15 13:13; Opdateret: 04/03-15 13:25

Scorer milliarder på kaffe-opfindelse: Derfor fortryder hanScorer milliarder på kaffe-opfindelse: Derfor fortryder han

Opfinderen af den amerikanske kaffekapsel er ked af de miljømæssige påvirkninger – og bruger selv filter.

storybild

(Billede: Michael Lander)

John Sylvans opfindelse har udviklet sig til en multi-milliard industri og har revolutioneret drikkevareindustrien. Men selv er opfinderen af den amerikanske kaffekapsel urolig over hvad hans opfindelse gør ved miljøet, og fortryder sommetider hvad han har gjort.

I Europa kender vi til lignende kapsler fra Nespresso og reklamerne med George Clooney. I dag regner man i USA med at ca hver tredje amerikaner har en kaffemaskine der bruger kapsler i deres køkken.

John Sylvan solgte i 1997 sin andel i firmaet, der producerer kapslen. Firmaet tjente sidste år 4,7 milliarder dollars og producerer årligt kapsler nok til at de kan nå rundt om jorden ca 10,5 gange.

Men John Sylvan ejer ikke selv en maskine der bruger kapsler, i stedet holder han sig til filterkaffe, idet han pointerer, at det jo ikke er svært at lave.

En gruppe miljøaktivister har startet en kampagne imod kaffekapslerne og firmaet bag, og det er denne gruppes bekymringer, det nu lader til at opfinderen af kaffekapslen deler.

I en video på YouTube, der er blevet set næsten 500.000 gange siden januar, viser aktivisterne hvordan, verden er ved at gå under, fordi den bliver angrebet af kaffekapsler, så alle må flygte for livet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx