Af - 18/01-17 21:54

Nu kommer der en øl med smag af Fernet-BrancaNu kommer der en øl med smag af Fernet-Branca

Elsker du bitter - og elsker du øl? Så er der en rigtig god nyhed.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du er typen, der elsker en Fernet-Branca som sidevogn til din øl, så er der godt nyt.

Nu kan du nemlig få det hele på én gang - i form af den nye øl Fernetic, som det Chicago-baserede bryggeri Forbidden Root står bag.

Ifølge bryggeriet er det det første samarbejde mellem et ølbryggeri og den populære italienske bitter, der ellers har eksisteret lige siden 1845.

- Vi er priviligerede over at arbejde sammen med Branca-familien om denne fortolkning af deres berømte amaro i ølform. Smagen er dyb og rugende med en stærk aromatisk karakter - en absolut unik oplevelse, lyder det på Forbidden Roots hjemmeside.

Samarbejdet kom på tegnebrættet sidste efterår, hvor Eduardo Branca besøgte Forbidden Roots restaurant i Chigaco. Han er sjette generation af den italienske Branca-familie, der har produceret den populære bitter - og holdt opskriften hemmelig - siden 1845.

- Det var en naturlig mulighed for, at de to hold kunne arbejde sammen, som det lyder i en video, Forbidden Roots har lanceret om tilblivelsen af den specielle øl.

Fernetic er en såkaldt imperial black ale, der indeholder 8,4 procent alkohol. Den lanceres ved et event på Forbidden Roots-bryggeriet i morgen. I første omgang kan den desværre også kun købes der - men forhåbentlig bliver det så stor en succes, at den også ryger til Europa en dag.

I videoen herunder kan du se, hvordan Fernetic-øllen gik fra idé til virkelighed:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Bankernes nye boliglån: Billige, men...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Hemmelig plan: LA-minister står til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx