Af Laura Rode Nygaard/Ritzau - 16/06-17 11:31

Vidne så mor kaste sit barn ud af vinduet: - Kast hende! Vær ikke bange, jeg griber hendeVidne så mor kaste sit barn ud af vinduet: - Kast hende! Vær ikke bange, jeg griber hende

En desperat moders og en heltemodig forbipasserendes sidste gerning kom til at betyde liv eller død for en fireårige pige, mens en brutal ild raserede et højhus i London natten til onsdag.

Bildstrecke im Grossformat »

En desperat moders og en heltemodig forbipasserendes sidste gerning kom til at betyde liv eller død for en fireårige pige, mens en brutal ild raserede et højhus i London natten til onsdag. Både moderens og heltens skæbne er uvis, mens dødstallet endnu stiger og stiger, som dagene går.

Flammerne slikkede om det 24 etager høje Grenfell Tower i det vestlige London, og gode råd var dyre, da en heltemodig mand, som en sidste desperat udvej, overtalte en mor til at kaste sin blot fireårige datter ud af vinduet fra fjerdesalshøjde. Her greb han den lille pige og bar hende i sikkerhed, skriver The Sun.

Det skrækslagne barn, der blev kastet ned umiddelbart før morens lejlighed blev indhyllet i flammer, slap uskadt, efter at en mand, som af øjenvidner blot nævnes ved sit ved fornavn Pat, greb hende 'som en rugbybold presset mod sit bryst'.

Mand greb fireårig ved brændende London-højhus
Mand greb fireårig ved brændende London-højhus

Pigens mor frygtes at være blandt de 65 omkomne, som fredag formiddag er bekræftet. Et tal som kun stiger i takt med at redningsfolk minutiøst gennemgår de 24 etager.

En 20-årig beboer fra det udbrændte højhus, Kadelia Woods, siger, at moren havde pakket pigens hoved ind i et håndklæde og holdt hende ud af vinduet, mens hun skreg efter hjælp.

»Branden tog til og tog til. Det var omkring klokken to (natten til onsdag, red.), og lejligheden var fyldt med røg. Min nabo Pat, som er i 40'erne, råbte op til hende: 'Kast hende. Vær ikke bange, jeg griber hende',« siger Kadelia Woods og tilføjer:

»Moren råbte, at hun ikke kunne få sig selv til det, men Pat blev ved med at forsikre hende om, at han ville gribe barnet, og så blev pigen pludseligt sluppet. Alle stod som lamslåede og så på det, men det lykkedes Pat at gribe hende.«

Kadelia Woods fortæller, at den lille pige, der var klædt i lyserød natkjole, var utrøstelig.

»Hun skreg hysterisk efter sin mor. Paramedicinerne prøvede at give hende en iltmaske på, men hun skreg og skreg. jeg tror ikke, moderen overlevede. da jeg kiggede op igen, så der ud til at være ild i hele etagen.«

Pat er ifølge vidnets oplysninger selv blevet indlagt.

Den unavngivne moder er ikke den eneste, som så sig nødsaget til håbefuldt at kaste sit barn ud i intetheden, da branden tog til.

Et andet sted i bygningen, på niende sal, tog en kvinde selv initiativet til det svære valg.

»Jeg katser min baby,« skreg hun, og lod sit spæbarn falde mere end 30 meter, hvor det landede i favnen på en mand, som sørgede for, at det blev bragt til hospitalet. Her skulle babyen angiveligt være stort set uskadt.

Moderen skulle til gengæld være omkommet i flammerne.

En anden beboer, der mirakuløst undslap dødsbranden var den 41-årige Christos Fairbairn, som boede på 15. sal.

Britisk politi: 30 er bekræftet døde ved brand i London
Britisk politi: 30 er bekræftet døde ved brand i London

»Da jeg ringede til brandfolkene og bad om hjælp, sagde de, at jeg skulle svøbe mig ind i et håndklæde og se at komme ud af bygningen,« siger han til BBC.

»Men da jeg åbnede døren ud til opgangen var røgen så tyk, at jeg ikke kunne gå ud. Tre gange forsøgte jeg at forlade lejligheden, men blev stoppet af røgen. Jeg gik i panik og åbnede vinduet og brændte mig på det smeltede plastisk.«

Han tog en våd sweater på og han tog sin telefon og løb ud i den sorte. kvælende røg, hvor han ikke kunne trække vejret.

»Jeg bevægede mig nedad så hurtigt, som jeg kunne, og jeg trådte på døde kroppe undervejs. På en etage faldt jeg, og jeg så op og så en døds mand ansigt. Da jeg nåede ned til tredje eller fjerde etage, var jeg ved at blive kvalt. Da jeg besvimede, mærkede jeg, at en brandmand tog fat i mig. Jeg har været på hospitalet siden for at blive behandlet for røgforgiftning,« siger han.

»Jeg kan næsten ikke tro på, at jeg stadig er i live. Jeg vil aldrig bo i et højhus igen.«

Politichef om højhus-brand: Håbet er et dødstal under 100
Politichef om højhus-brand: Håbet er et dødstal under 100

LÆS OGSÅ: Grædende superstjerne hyldes efter London-brand: Mødte op for at trøste pårørende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx