Af - 19/04-16 15:05; Opdateret: 19/04-16 15:33

Sådan vil IS ramme europæiske turister til sommerSådan vil IS ramme europæiske turister til sommer

Flere efterretningstjenester advarer mod terrorgruppens planer.

Bildstrecke im Grossformat »

Flere efterretningstjenester advarer nu mod Islamisk Stats terror-planer denne sommer, der skal ramme turister flere steder i Europa.

Det er den tyske avis Bild, der afslører, at efterretningstjenester i Europa er særlig bekymrede for turistområder i Spanien, Italien og Frankrig.

Politiets nye terrorredskab glæder og forarger
Politiets nye terrorredskab glæder og forarger

Ifølge avisens oplysninger er Islamisk Stat mistænkt for at ville forklæde sig som flygtninge, der sælger is og t-shirts, så de kan komme tæt på turister og angribe dem.

Derudover skulle terrororganisationen angiveligt have planer om at detonere selvmordsbælter, der er begravet i sandet under strandstole.

Ifølge avisens oplysninger, er det en 'troværdig kilde' i Afrika, der skulle have advaret de europæiske landes efterretningstjenester.

Militært pres kan øge Islamisk Stats terror i Europa
Militært pres kan øge Islamisk Stats terror i Europa

Strategien skulle ligne terrorangrebet i Tunesien, hvor mange vesteuropæiske turister mistede livet, da terrorister åbnede ild mod dem på stranden i byen Sousse.

Det er især strande, som skulle være udsatte, fordi det er utroligt svært at beskytte dem effektivt for politi og sikkerhedpersonel.

For kort tid siden anholdt spansk politi en Islamisk Stat-sympatisør på den populære ferieø Mallorca, der var mistænkt for at udgøre en direkte trussel mod vestlige mål på øen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx