Af Maja Grønholdt Jensen - 06/01-16 08:03

Sydkorea: - Der er spor af brint efter bombesprængningSydkorea: - Der er spor af brint efter bombesprængning

Ifølge sydkoreanske efterretninger var det muligvis ikke en brintbombe, der blev prøvesprængt i Nordkorea.

Bildstrecke im Grossformat »

Sydkorea er onsdag i fuld gang med at undersøge, om naboen Nordkorea reelt har prøvesprængt en brintbombe, hvilket de nordkoreanske myndigheder påstår.

De første tegn tyder på, at Nordkorea muligvis har tilsat hydrogen til den seneste atomsprængning, lyder det fra Sydkoreas forsvarsministerium ifølge lokale medier.

- Vi vil vide det med sikkerhed, når vi har fået undersøgt det til bunds, men som vi forstår det, er en mindre mængde brint blevet tilsat i den fjerde atomprøvesprængning, siger ministeriets talsmand Kim Min-seok ifølge MoneyTodays hjemmeside.

Verden fordømmer Nordkoreas prøvesprængning af brintbombe
Verden fordømmer Nordkoreas prøvesprængning af brintbombe

Nyhedsbureauet Yonhap rapporterer, at myndighederne i Sydkorea endnu ikke er overbevist om, at Nordkorea vitterlig har prøvesprængt en brintbombe, hvilket det nordkoreanske styre hævder.

Blandt andet har det sydkoreanske meteorologiske institut ikke kunne opfange stråling efter den angivelige sprængning, der først blev registreret som et jordskælv med en styrke på 5,1.

Nordkorea: -Vi har  prøvesprængt en brintbombe
Nordkorea: -Vi har prøvesprængt en brintbombe

Sydkorea har som konsekvens af Nordkoreas udmelding sat militæret til at være i alarmberedskab og øget overvågningen af nabolandet, skriver Reuters.

Forsvarsministeriet i Sydkorea oplyser yderligere, at sydkoreanske og amerikanske myndigheder arbejder tæt sammen for at få klarhed over situationen.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Nordkorea idømmer canadisk præst livstid i arbejdslejr

LÆS OGSÅ: Kim Jung-un antyder nordkoreansk hydrogenbombe

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx