Af - 12/09-16 17:39

12-årig trodser 11.000 homofober: Min onkel er bøsse12-årig trodser 11.000 homofober: Min onkel er bøsse

I lørdags forsøgte en dreng at stoppe en protest i mod legaliseringen af homoseksuelle ægteskaber i Mexico.

Billedet folk kalder ikonisk på de sociale medier

I lørdags gik flere hundrede tusinder mexicanere på gaderne for at demonstrere i mod præsidenten Enrique Peña Nietos forslag om at lovliggøre homoseksuelle ægteskaber i hele landet.

Men én 12-årig knægt fik nok af den store ståhej i byen Celaya og forsøgte at stoppe omtrent 11.000 demonstranter på egen hånd. Sådan skriver det mexicanske nyhedsmagasin Regeneración ifølge Gaystarnews

Ifølge nyhedssitet stod den homofobiske bevægelse 'National Front for the Family,' som består af både religiøse og konservative aktivister, bag den store march. Bevægelsen bragte bannere med til demonstrationen med teksten ’For livet og Familien’ i forsøget på at bekæmpe præsidentens forslag.

Men dette fik altså en blot 12-årig dreng til at stille sig alene op foran folkemængden for at stoppe dem og dermed forsvare de homoseksuelles rettigheder i landet.

Fotojournalisten Manuel Rodriguez, som tog det ikoniske billede af drengen, troede til at begynde med, at der blot var tale om et legende barn på pladsen.

Til sin store forbløffelse forklarede drengen ham efter at være blevet fjernet fra gaden, at han stod der, fordi han har en homoseksuel onkel, og fordi han er imod intolerante og hadefulde mennesker:

- Jeg hader folk, der hader, skulle drengen ifølge Regeneración have sagt til journalisten.

I øjeblikket er det kun lovligt i 10 ud af 31 stater i Mexico at gifte sig med en af det samme køn.

På de sociale medier har mange folk allerede sammenlignet billedet af den unge dreng med det ikoniske billede af ’Tank-manden’, en ukendt mand, som under demonstrationerne i 1989 på den Himmelske Freds Plads i Kina blev verdensberømt for sit forsøg på at stoppe de kinesiske troppers undertrykkelse af de protesterende.LÆS OGSÅ: Homoseksuelle asylansøgere lyver for at opnå asyl

LÆS OGSÅ: Homoseksuelle skjuler deres seksualitet på jobbet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx