Af - 12/06-16 16:05

Kvinde fik bøde på 5000 kroner for at kommentere et billede på InstagramKvinde fik bøde på 5000 kroner for at kommentere et billede på Instagram

Den 52-årige kvinde måtte til lommerne efter en enkelt kommentar.

storybild

En 52-årig norsk kvinde har fået en bøde på godt 5000 danske kroner, efter hun kommenterede et billede på Instagram, der var lagt op af en person, den 52-årige havde et tilhold mod.

Så mange stalker deres date på Facebook inden de mødes
Så mange stalker deres date på Facebook inden de mødes

Sagen udspillede sig i Troms-regionen i det nordlige Norge, og den understreger, at et tilhold udstedt af politiet både gælder for færden i virkeligheden og på internettet.

- At klikke sig ind på en Facebook-profil og downloade billeder af en person, man skal holde sig fra, det kan også været en overtrædelse af et tilhold, fordi det er at betragte som at personen trænger ind i den andens private sfære, siger politianklager fra Troms politi, Thorstein Skogvang, til NRK.

Medie: Syg sexstalker chikanerer Kevin og hans kæreste
Medie: Syg sexstalker chikanerer Kevin og hans kæreste

Den forurettedes advokat opfordrer til, at man anmelder det til politiet, hvis en med et tilhold er aktiv på ens sociale medier.

- Hvis man ikke anmelder det, kan det hurtigt eskalere og blive ubehageligt. Når man har at gøre med en, der har et tilhold, kan selv et 'like' være meget belastende, siger advokat Siv Hallgren til NRK.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx