Af - 29/01-15 19:37; Opdateret: 30/01-15 03:10

Embedsmænd åd truet kæmpe-salamanderEmbedsmænd åd truet kæmpe-salamander

Anklage: Højtstående embedsfolk åd sjælden salamander på skatteborgernes regning. Tilstedeværende journalister, der ville afsløre hændelsen, fortæller, at de fik tæsk.

storybild

Billedet her forestiller den japanske kæmpe-salamander. Længere nede i artiklen kan du se en video med dens kinesiske 'fætter'. (Billede: Polfoto/AP)

At kinesere spiser ting, som de fleste af os aldrig kunne drømme at sætte tænderne i, kommer nok ikke bag på de fleste. Men der er tilsyneladende grænser for, hvad man kan tillade sig at stoppe i munden i det folkerige land.

TV: Røde pandaer tumler i sneen - du kan ikke undgå at smile
TV: Røde pandaer tumler i sneen - du kan ikke undgå at smile

I disse dage efterforsker de kinesiske myndigheder en politisk skandale, hvor højtstående embedsmænd er anklaget for at have deltaget i en fyrstelig middag på skatteborgernes regning med en kæmpestor, truet salamander på menuen.

Det skriver BBC.

Tævede journalister
Hændelsen, der fandt sted sidste weekend i den sydkinesiske storby Shenzhen, har desuden vakt fuore, efter at det er kommet frem, at en gruppe journalister, som havde sneget sig ind under middagen, blev omringet af embedsmændene og sikkerhedsfolk, som tævede journalisterne og stjal deres kameraer.

Panda-virus spreder sig i Kina
Panda-virus spreder sig i Kina

Ifølge lokale medier skulle mindst 14 politifolk være blevet suspenderet i kølvandet på episoden, skriver BBC.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, har under sit præsident-embede forsøgt at dæmme op for den politiske korruption i landet, da det langt fra er første gang, at kinesiske embedsfolk er blevet taget i at æde og drikke på skatteborgernes regning.

Kina vil udrydde virkelighedens Pikachu
Kina vil udrydde virkelighedens Pikachu

Højere straf
Desuden indførte Kina sidste år en forhøjet strafferamme på op til ti års fængsel for folk, der spiser vilde, truede dyr.

Den kinesiske kæmpe-salamander, der kan blive op til 180 centimeter lang og er en sjælden, truet dyreart, anses som en delikatesse blandt mange kinesere.

Se video af den kinesiske kæmpe-salamander her:

LÆS OGSÅ: 1.000 stjålne katte reddes fra at blive lavet til pelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx