Af - 09/08-16 23:19

Gadekøkken får Michelin-stjerne: En ret koster halvdelen af en Big MacGadekøkken får Michelin-stjerne: En ret koster halvdelen af en Big Mac

I en food court i Singapore strømmer folk til et lille gadekøkken ved navn 'Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle'. De er det første af to 'hul i væggen', der får en Michelin-stjerne.

storybild

Det lille gadekøkken 'Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle' har netop, som kun et ud af to gadekøkkener på verdensplan, fået tildelt en Michelin-stjerne. (Billede: Privat)

I hjertet af den kinesiske bydel i Singapore ligger en stor og velbesøgt food court ved navn Chinatown Complex.

Hver dag valfarter både lokale og turister til for at stille sulten i traditionelle lækkerier over frokosttid og til aften. Dog er der én bod, hvor køen lige er lidt længere end hos de andre 'huller i væggen'.

Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden
Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden

'Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle' hedder boden og er et lille gadekøkken, som med sit oplyste menuskilt foroven og de klassiske stegte kyllinger hængende ned fra loftet i store slagterkroge ligner en hvilken som helst anden madstand.


Men døm aldrig bogen på dens omslag, som man siger.

Bag disken står nemlig et par kinesiske kokke, der kan deres kram. Ja, rent faktisk er de så dygtige, at de nu - som det ene ud af kun to gadekøkkener i verden - er blevet udmærket med en Michelin-stjerne.

Det skriver The Guardian, som har besøgt den hypede madbod.

Udover at være et traditionelt gadekøkken adskiller Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle sig - fra de resterende +15.000 restauranter med Michelin-udmærkelser verden over - først og fremmest på prisniveauet. Det er nok de færreste feterede spisesteder, der kan prale af et menukort, som indeholder retter til den halve pris af en lokal Big Mac fra Mc Donald's.

Prisen for en kylling med ris ligger nemlig på to dollars - cirka 13 danske kroner.

Geranium bliver Danmarks første med tre Michelin-stjerner
Geranium bliver Danmarks første med tre Michelin-stjerner

Det andet gadekøkken - udover Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle - som nu kan bryste sig af en eftertragtet spiseguide-stjerne, er 'Hill Street Tai Hwa Pork Noodle', der ligeledes ligger i Singapore.

Dog er det lige meget, om du satser på ris eller nudler. Vælger du en af de to hypede madsteder, skal du forvente at stå i kø. Lang kø.

- Jeg ved ikke, hvor godt det er, men jeg tror bare, vi har tænkt os at stole på køen, siger Joel Neo, som, da The Guardian fangede ham, allerede havde stået i kø i en time uden overhovedet at være i nærheden af kassen.

Chan Hon Meng, køkkenchef hos Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, fortæller, at hans arbejdsdag i dag er på 17 timer, og at den nye hæder har betydet, at de nu sælger 30 kyllinger mere om dagen - fra 150 til 180.

TV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerne
TV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx