Af Marc Nicholas Thygesen - 01/09-15 11:58; Opdateret: 01/09-15 13:18

Ledigheden i eurozonen på laveste niveau i over tre årLedigheden i eurozonen på laveste niveau i over tre år

I løbet af det seneste år er ledigheden faldet i 23 af de 28 EU-lande. Den var uændret i to og steg i tre.

storybild

Ledigheden i eurozonen er nu på sit laveste niveau i næsten tre et halvt år. (Billede: Polfoto/Yorgos Karahalis)

Ledigheden i eurozonen er nu på sit laveste niveau i næsten tre et halvt år.

I juli var der 10,9 procent arbejdsløse i eurozonen, og det er det laveste siden februar 2012, viser en ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

Nordkorea har større økonomisk vækst end EU
Nordkorea har større økonomisk vækst end EU

De tre foregående måneder har ledigheden i eurozonen ligget stabilt på 11,1 procent, mens der for et år siden - i juli 2014 - var 11,6 procent arbejdsløse i de 19 eurolande.

Dykket i ledigheden kommer bag på mange analytikere, der ifølge Bloomberg News også havde ventet en uændret arbejdsløshed i eurozonen i juli.

EU om græsk exit: Vi har det planlagt i detaljer
EU om græsk exit: Vi har det planlagt i detaljer

I samtlige 28 EU-lande var der 9,5 procent arbejdsløse i juli mod 9,6 procent måneden før og 10,2 procent for et år siden.

Den laveste ledighed er målt i Tyskland, hvor der kun var 4,7 procent arbejdsløse i juli, mens Grækenland med 25 procent har EU's højeste ledighed. De nyeste græske tal er dog fra maj.

Eurozonen klar til at gøre alt for at sikre stabilitet
Eurozonen klar til at gøre alt for at sikre stabilitet

Spanien har med 22,2 procent EU's næsthøjeste ledighed.

I løbet af det seneste år er arbejdsløsheden faldet i 23 af de 28 EU-lande, mens ledigheden har været uændret i Belgien og Rumænien.

Tre EU-lande noteres for en højere arbejdsløshed i dag end for et år siden. Det er først og fremmest Finland, hvor ledigheden er gået op fra 8,7 til 9,7 procent i løbet af det seneste år, og Frankrig og Østrig.

Andelen af ledige unge under 25 år er også faldet i løbet af det seneste år.

I juli var der 21,9 procent ledige unge i eurozonen mod 23,8 procent på samme tid sidste år. I alle 28 EU-lande var der en ungdomsarbejdsløshed på 20,4 procent mod 22 procent året før.

Også ungdomsarbejdsløsheden er med syv procent lavest i Tyskland, mens Grækenland med 51,8 procent igen har flest unge uden arbejde. Også her er de nyeste græske tal fra maj.

Ungdomsarbejdsløsheden i Spanien lå i juli på 48,6 procent, men både Kroatien og Italien har også en ungdomsarbejdsløshed på over 40 procent.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx