Af - 21/02-14 08:31

Tre af nazitidens værste fangevogtere anholdtTre af nazitidens værste fangevogtere anholdt

Tysk politi har netop anholdt tre mænd, som alle fungerede som fangevogtere i koncentrationslejren Auschwitz under Anden Verdenskrig.

storybild

Tysk politi har anholdt tre mænd, som alle fungerede som fangevogtere i koncentrationslejren Auschwitz under Anden Verdenskrig. Her ses blandt andre Heinrich Himmler (med briller, red.) som betragtes som en af de mest voldelige officerer under det tyske naziregime. (Billede: Polfoto)

Tre bødler med menneskeliv på samvittigheden. Én af dem klassificeret som værende særligt sadistisk, der fandt personlig nydelse i at gøre jødiske fanger skade.

Det er, hvad tysk politi netop har anholdt.

Super-nazists hemmeligheder afsløres
Super-nazists hemmeligheder afsløres

De tre tidligere fangevogtere er henholdsvis 88, 92 og 94 år, men er alle sammen blevet vurderet egnede og friske nok til at sidde i et fængselshospital, så længe sagen behandles.

Den 94-årige er ifølge den britiske avis Mirror Hans Koenig, som var kendt for at være en yderst grusom fangevogter i den værste af de tyske KZ-lejre under Anden Verdenskrig, Auschwitz.

Sort kvinde kendte ikke til ond nazist-morfar
Sort kvinde kendte ikke til ond nazist-morfar

Kilder har efter krigen fortalt, at Koenig ofte udviste yderst sadistisk adfærd og nød at se fangerne lide.

Sidste år fortalte han over for en tysk avis, at han 'var glad for at have været en del af det'.

24 tidligere fangevogtere anholdt
Det var en særlig afdeling inden for politiet med fokus på forbrydelser begået under krigen, der anholdt de tre mænd i Baden-Wurttemberg i det sydvestlige Tyskland.

Nazister kastede med æg og flasker under homoparade
Nazister kastede med æg og flasker under homoparade

Politiet har indtil videre fundet frem til og anholdt to dusin overlevede fangevogtere. Heriblandt adskillige kvinder. Én af dem er ifølge vidner Gertrud Elli Schmid, 92, som var en 'nådesløs' officer, der piskede fangerne.

Gertruds datter har udtalt, at hendes mors minde bliver gjort til skamme, men hun erkender: Vi ved, at hun havde noget med Auschwitz at gøre'.

Ukendt dansk nazi-film dukket op
Ukendt dansk nazi-film dukket op

En anden kvindelige fangevogter, 'Charlotte S', 94, havde trænet en schæferhund til at bide fangerne. En fange fortalte efter krigen, at flere fanger ikke overlevede disse angreb.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx