Af Ritzau - 11/11-16 16:07

Tyskland fortsætter mission i Afghanistan efter angrebTyskland fortsætter mission i Afghanistan efter angreb

Taliban dræbte mindst seks og sårede op mod 120 ved angreb på tysk konsulat i Mazar-i-Sharif.

storybild

Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, leder et krisemøde i Berlin fredag, efter at Taliban dræbte seks og sårede op mod 120 ved et angreb på Tyskland konsulat i den afghanske by Mazar-i-Sharif. (Billede: Reuters/Pool)

En talsmand for det tyske udenrigsministerium siger fredag, at et blodigt angreb på Tysklands konsulat i byen Mazar-i-Sharif i det nordlige Afghanistan næppe vil få nogen betydning for den tyske mission i landet.

- Jeg kan ikke forestille mig, at angrebet i går vil føre til nogen fundamentale ændringer i Tysklands kurs i det internationale samfunds syn på udviklingen. Der er behov for fortsat hjælp til Afghanistan, siger ministeriets talsmand, Martin Schäfer.

Han siger, at Tyskland og andre landet har hjulpet med at forbedre afghanernes liv i de senere år, og at hjælpen vil fortsætte med at rette op på de forhold, som giver næring til terrorisme.

Talsmanden tilføjer, at en krisegruppe er ved at tage bestik af situationen efter angrebet - også spørgsmål vedrørende Tysklands fortsatte arbejde i landet. Ikke mindst bliver der taget stilling til mulighederne for at forbedre sikkerheden.

Seks mennesker blev dræbt og op mod 120 blev såret.

Den lokale politichef, Sayed Kamal Sada, oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at selvmordsbomberen kørte sin lastvogn, der var fyldt med sprængstoffer, ind i en mur ved det tyske konsulat i byen.

Sprængstofferne var angiveligt skjult under en bunke kul. Konsulatet blev efterfølgende beskudt, siger øjenvidner.

Taliban har påtaget sig ansvaret for angrebet, som, gruppen siger, er gengældelse, for de civile der blev dræbt i luftangreb i byen Kunduz i sidste uge.

En foreløbig undersøgelse tyder på, at det var et luftangreb fra amerikanske fly, som i sidste uge kostede mindst 30 civile afghanere livet.

De civile, heriblandt flere kvinder og børn, blev dræbt, da amerikanske fly blev kaldt ind for at hjælpe med at bekæmpe militante talibanere fra luften over Kunduz.

26 andre blev såret ved dette angreb. Også 30 talibanere blev dræbt ved luftangrebet, heriblandt to af den islamistiske bevægelses kommandanter.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Han holdt tungen lige i munden: Et...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx