26/07-15 09:17

Bilbombe dræber to tyrkiske soldaterBilbombe dræber to tyrkiske soldater

Bilbombe dræber to tyrkiske soldater i det nordøstlige Tyrkiet efter tyrkiske kampfly slog til mod PKK-lejre.

storybild

To tyrkiske soldater blev dræbt og fire andre såret under et angreb mod deres konvoj lørdag i den sydøstlige del af landet, som er overvejende kurdisk. Det meddeler de lokale myndigheder.

Angrebet kom fra en bilbombe. Det fandt sted samme dag, som den militante kurdiske bevægelse Kurdistans Arbejderparti (PKK) kaldte våbenhvilen med styret i Ankara meningsløs, efter at tyrkiske fly natten til lørdag angreb gruppens lejre i Irak.

Bilbomben gik af, da soldaterne kørte på en vej i Lice i Diyarbakir-provinsen sent lørdag aften, lyder det i meddelelsen fra guvernøren i Diyarbakirs kontor.

Norsk fotograf: Vi dokumenterede ikke Utøya godt nok
Norsk fotograf: Vi dokumenterede ikke Utøya godt nok

- To af vores personale blev dræbt i det afskyelige angreb, fire blev såret, lyder det fra myndighederne, som understreger, at man gør en stor indsats for at finde gerningsmændene.

Natten til lørdag angreb tyrkiske kampfly PKK-lejre syv steder i det nordlige Irak. Det var ifølge AFP det voldsomste tyrkiske angreb mod PKK siden 2011. Luftangrebet fik ifølge Reuters PKK til at skrive "våbenhvilen har ingen mening mere" på gruppens hjemmeside.

Bilbombe dræber mindst 100 under eid-fest i Irak
Bilbombe dræber mindst 100 under eid-fest i Irak

Våbenhvilen mellem PKK og Tyrkiet er ellers stort set blevet overholdt siden 2013, hvor fredsprocessen mellem de to parter begyndte.

Det kurdiske arbejderparti har i årtier kæmpet for selvstyre i den sydøstlige del af Tyrkiet, hvilket har kostet titusindvis af menneskeliv.

Seks civile dræbt ved angreb mod hotel
Seks civile dræbt ved angreb mod hotel

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx