Af Ritzau - 05/04-17 15:09

William og Kate besøger pårørende efter London-angrebWilliam og Kate besøger pårørende efter London-angreb

Det britiske kongehus mindes onsdag ofrene efter det "chokerende" angreb i London 22. marts.

storybild

Prins William (på billedet), hertuginde Kate og prins Harry mindedes onsdag middag ofrene efter angrebet i London 22. marts. (Billede: Scanpix/Eddie Mulholland)

Prins William, hertuginde Kate og prins Harry har onsdag middag mødtes med pårørende efter angrebet ved det britiske parlament 22. marts.

Det kongelige besøg sker præcis to uger efter det blodige angreb, der kostede fire mennesker livet og sårede adskillige personer.

De kongelige var sammen med de pårørende og hundredvis af politifolk samlet i katedralen Westminster Abbey, der ligger i området, hvor angrebet skete.

- Det voldelige angreb for to uger siden mod folk i London og byens besøgende fra hele verden samt drabet på politikonstablen på arbejde ved Westminster har chokeret hele verden, sagde Westminsters dekan, John Hall.

- I en sorgens stund - et tidspunkt, hvor vi fristes til at opgive alt håb - må vi alle finde håb, lød det fra John Hall ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ved ceremonien blev der læst flere religiøse tekster op og sunget salmer.

Prins Harry placerede også en blomsterkrans uden for katedralen til ære for angrebets ofre.

Det var 52-årige Khalid Massod, der 22. marts først kørte en bil ind i en menneskemængde på Westminster Bridge og derpå stak en betjent ihjel.

Den militante islamistiske organisation Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, men politiet har ikke hidtil fundet beviser, der peger i den retning.

Derimod tyder det på, at Khalid Masood efterlignede den enkle form for angreb, der også tidligere er set i den franske by Nice og i Tysklands hovedstad, Berlin.

Islamisk Stat har opfordret sine tilhængere i vestlige lande til at gennemføre angreb.

Angrebet i London 22. marts er det værste i Storbritannien siden angrebet mod Londons transportsystem i juli 2005, hvor 52 mennesker blev dræbt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Kæmpe skandale i Røde Kors: Ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx