Af - 31/07-15 09:43

Dansk zoodirektør: Der er ikke noget galt i at skyde løver i AfrikaDansk zoodirektør: Der er ikke noget galt i at skyde løver i Afrika

Lige nu pågår en sand menneskejagt på en amerikanske tandlæge, der har skudt løven Cecil i Afrika. Men kritikken er helt ude af proportioner, forklarer direktør i Københavns Zoo.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det er uhyggeligt, at der kommer sådan en reaktion. Det er helt ude af proportioner.

Sådan lyder det fra videnskabelig direktør i Københavns Zoo, Bengt Holst, til TV2, efter at tandlægen Walter Palmer fra Minnesota i USA nu er gået under jorden af frygt for konsekvenserne af folks vrede over, at han har skudt løven Cecil under en betalt jagt i Afrika.

Bengt Holst forklarer, at løvejagter i Afrika er helt normale – og faktisk kan være til gavn for løvebestanden.

- Der er ikke noget principielt galt i, at man skyder en løve i Afrika. Det skal man lige huske. Hvert år bliver der skudt 200-250 løver. Det er for at regulere bestanden. Der er så heller ikke noget principielt galt i, at der er nogen, der får lov lov til at skyde dem, fordi de giver penge for det, så længe pengene går tilbage til lokalsamfundet, siger han til TV2 og understreger, at der formentlig er sket nogle fejl i den specifikke jagt.

Tandlæges drab på berømt løve bliver nu en sag i USA
Tandlæges drab på berømt løve bliver nu en sag i USA

Walter Palmer betalte ifølge naturfredningsforeningen Zimbabwe Conservation Task Force (ZCTF) 400.000 kroner for at skyde løven, hvilket er helt normalt, forklarer Bengt Holst. Han har heller ikke meget tilovers for, at en stor del af kritikken af Walter Palmer går på, at han netop skød løven Cecil, der er kendt i nationalparken i Zimbabwe.

- Det er mennesket, der har gjort den ikonisk. Det er mennesket, der har personificeret den på en måde, så den er blevet til noget specielt. Den har jo ikke mere ret til at leve eller dø end andre løver har, siger Bengt Holst til TV2.

Han hæfter sig dog ved, at løven kan have lidt mere end nødvendigt, da den blev skudt med bue og pil og angiveligt var lang tid om at dø, og at man normalt udvælger en specifik løve, der i modsætning til Cecil ikke er leder af et helt harem af hunløver.

Zoodirektøren blev verdenskendt, da han i 2014 forsvarede, at Københavns Zoo dræbte giraffen Marius. Herunder kan du se ham forklare hvorfor:

LÆS OGSÅ: Skød og halshuggede berømt løve - nu er han hadet af alle

LÆS OGSÅ: Betalte 370.000 kroner for at halshugge berømt løve

LÆS OGSÅ: Drabet på Marius var 'gratis' for København og Zoo

LÆS OGSÅ: Zoo: Ny 'Marius' skal nok holde mindst et par år

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx