Af - 25/05-16 13:02

Emma blev sendt hjem for at dø: Sådan har hun det i dagEmma blev sendt hjem for at dø: Sådan har hun det i dag

21-årige Emma lider af spiseforstyrrelse og har gennem 10 år døjet med svigtende hjælp fra læger. 1,8 millioner så med, da hun i en video forsøgte at råbe læger og eksperter op.

Se videoen, hvor Emma Carlill beder om hjælp. Videoen blev flittigt delt af brugere og medier. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Jeg blev sendt hjem for at dø, og igen modbeviste jeg dem (...) Jeg ved ikke, om jeg vil overleve uden psykiatrisk hjælp.

Det er blandt andet noget af det, som 21-årige Emma Carlill fra England fortalte i en video fra 7. marts, som metroxpress tidligere har skrevet om. En video, hvor hun forklarede, hvordan hendes liv med spiseforstyrrelse har budt på svigende hjælp fra det engelske sundhedssystem, NHS.

1,8 million har siden set videoen, og flere medier bragte Emma Carlills historie.

Metroxpress har igen været i kontakt med Emma Carlill for at høre, hvordan hun har det i dag. Se hendes svar under billedet.

- Der var mange mennesker, der støttede mig, efter de havde set videoen. Mange blev også chokerede over det engelske sundhedssystem og over, hvor dårligt folk med mentale sundhedsproblemer har det, siger Emma Carlill og tilføjer:

Der var også en del, der fortalte mig, at de havde grædt, mens de så videoen, og det havde jeg slet ikke forventet.

Men selvom videoen gjorde mange opmærksom på, hvor store konsekvenser en spiseforstyrrelse kan have, har det dog ikke været muligt for Emma Carlill at råbe det engelske sundhedssystem op. Hun er dog alligevel i bedring:

- Kun nogle få meget omsorgsfulde mennesker har tilbudt at hjælpe mig, deriblandt en ældre, meget kærlig dame, som laver akupunktur. Indtil videre synes jeg, det hjælper på min angst, siger Emma Carlill.

Men trods en lille bedring er Emma Carlills tilstand stadig kritisk:

- Jeg har det stadig meget dårligt, og jeg bliver nødt til at få psykiatrisk hjælp på et privathospital, eftersom det engelske sundhedssystem, NHS, ikke vil hjælpe mig.

Her ses Emma Carlill med sin bror.

De næste to billeder forestiller Emma med sin mor.

LÆS OGSÅ: Se den vilde forvandling: Sådan overvandt hun anoreksien

LÆS OGSÅ: Mød pigerne bag den nye spiseforstyrrelse

LÆS OGSÅ: Hver tredje spiseforstyrrede undgår tandlægen

LÆS OGSÅ: Kræsenhed kan dække over ny spiseforstyrrelse

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-stjerne anmeldt: Lille detalje på...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Fastfoodgigant i kæmpekrise: Nu...
bt.dk
Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx