Af - 07/01-15 20:45

22-årig døde på drømmeferie: Efterladte vil undgå flere dødsfald22-årig døde på drømmeferie: Efterladte vil undgå flere dødsfald

Jade nåede kun at blive 22 år, inden hun døde på et populært australsk turistmål. Nu vil Jades efterladte sørge for, at flere unge ikke dør i ferieparadiset.

Bildstrecke im Grossformat »

I slutningen af oktober omkom den 22-årige brite Jade Fox i en firhjuls-trækkerulykke på den australske sandø Fraser Island. Nu tager pigens efterladte kampen op på Facebook for at flere unge i skal dø i bilulykker på øen.

Det skriver det engelske Kent Online, der har rod i det område, hvor den unge kvinde kom fra.

Det skulle ellers have været en drømmetur, da den 22-årige Jade Fox tog fra England til Australien for at bruge et fjumreår blandt kænguruer, koalaer og andre unge. Eventyret på den sydlige halvkugle fik dog en brat ende på det populære tilløbsstykke Fraser Island, en 123 km lang ø af sand, der ligger ud for den australske østkyst.

I de paradisiske omgivelser er det nemlig populært for især unge at leje en stor 4x4-jeep og prøve kræfter med det kuperede terræn i sandbankerne. Og da Jade vovede sig ud på en tur med en uerfaren 19-årig tysk backpacker bag rettet, gik det helt galt. Den store Toyota Land Cruiser væltede, og ud den 22-årige brite mistede livet, mens syv andre unge i bilen fik mindre skader.

Dræbt 19-årig sendte sidste ønske i sms: Nu har forældrene opfyldt det
Dræbt 19-årig sendte sidste ønske i sms: Nu har forældrene opfyldt det

Det skulle senere vise sig, at den guide-bil, som de unge troede, at de fulgte efter, faktisk var helt almindelige turister. Folk, der kendte området lige så dårligt som Jade og vennerne.

Det er ikke første gang, at unge mister livet på den populære Fraser Island. Tilbage i 2010 omkom tre unge på samme måde som Jade, og det får nu den 22-årige piges efterladte til at føre kampagne på de sociale medier for at sætte fokus på de uerfarne chauffører bag rattet på tonstunge pick-ups, der kører op og ned af forræderiske sandbanker.

- Den australske retsmediciner kom efter ulykken med en række anbefalinger, blandt andet at kun førere over 25 år måtte køre på øen - men den anbefaling førte aldrig til noget, siger moren Melanie Jade.

På de sociale medier forsøger de efterladte, med forældrene i spidsen, at få ændret de australske regler på Fraser Island.

- Det er utroligt, at vores unge har lov til at leje de her biler, der kan rumme op til otte mennesker, og køre dem på veje som man ved er farlige, siger Melanie Jade.

Brittany traf det sværeste valg: Sådan viser du, at du støtter hende
Brittany traf det sværeste valg: Sådan viser du, at du støtter hende

Jade havde arbejdet i seks måneder for kreditselskabet Australian Credit and Finance i Sydney. Man kan se billeder fra den 22-åriges rejse øverst i denne artikel.

Nedenfor kan man se en optagelse fra Fraser Island, hvor det godt kan gå vildt til, når de unge sætter sig bag rattet.


Har du selv været en farlig tur på Fraser Island, så giv os et tip nedenfor.

LÆS OGSÅ: Teenager skød haj med spyd efter dødeligt angreb på ven

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx