Af KATRINE FREDERIKKE WANDRUP - 05/04-17 22:25

Mødt af et forfærdeligt syn - kassen stod i dagevis i lufthavn før nogen åbnede denMødt af et forfærdeligt syn - kassen stod i dagevis i lufthavn før nogen åbnede den

Tre sibiriske tigerunger blev i begyndelsen af marts reddet fra en lille kasse i Beiruts lufthavn, efter de havde tilbragt næsten en uge indespærret på minimal plads.

Bildstrecke im Grossformat »

Tigerungerne var på vej fra Ukraine til en zoologisk have i Syrien, da de blev opdaget af en libanesisk dyrevelfærdsgruppe i Beiruts lufthavn den 7. marts.

Ungerne befandt sig angiveligt i en lille kasse, hvor de ikke kunne stå op eller bevæge sig rundt. Der var så lidt plads, at de måtte forrette deres nødtørft på hinanden. Det skriver dyrevelfærdsgruppen Animals Lebanon på Facebook.

Dyrevelfærdsgruppen var blevet tippet om, at en kasse sibiriske tigerunger var på vej til Samer al-Husainawi Zoo i Damaskus.

Denne diæt gør hamstere til kannibaler: Æder sine egne unger
Denne diæt gør hamstere til kannibaler: Æder sine egne unger

Gruppen søgte derfor en dommer-kendelse om at få tigerungerne udleveret, når de landede i Beirut. Det fik de lov til, og den følgende uge frigav en libanesisk dommer ungerne til gruppen, fortæller administrerende direktør for Animals Lebanon Jason Mier til ABC News.

»Da vi endelig fik dem ud af kassen, var den fuld af dusinvis af maddiker, der kravlede rundt. Der var maddiker op ad bagbenene på dyrene og rundt om deres anus,« siger han.

Forskning afslører: Lige chimpanser leger ikke bedst
Forskning afslører: Lige chimpanser leger ikke bedst

Ifølge dyrevelfærdsgruppen var tigerne også dehydrerede.

Dyrene blev angiveligt sendt fra en zoologisk have i Mykolaev, Ukraine. Direktør for zooen Volodymyr Topchiy fortæller, at tigerne blev sendt til Syrien på lovlig vis.

»De gik igennem sikkerhedskontrollen, vi har toldangivelser,« siger han og tilføjer, at tigerungerne var i bytte for nogle vildkatte.

Jason Mier fortæller, at kassen ankom uden markeringer og dokumenter, og at den ikke levede op til IATA-regulationerne (den internationale lufttransportsassosiation, red.).

Her er året der gik i zoo: Se de mange nuttede dyr, der er kommet til verden
Her er året der gik i zoo: Se de mange nuttede dyr, der er kommet til verden

Heller ikke reglerne fra CITES (Konventionen for international handel med faretruede arter, red.) var blevet overholdt, på trods af at de fire måneder gamle unger falder under netop den kategori.

I 2015 vedtog Libanon en lov om dyrerettigheder, som tillader overvågning og regulering af alle industrier og virksomheder, som bruger eller sælger dyr for at sikre, dyrene ikke bliver sendt til steder, der mishandler dem.

LÆS OGSÅ: Isbjørneunge i Aalborg Zoo er død

LÆS OGSÅ: Ung mor hørte lyde fra overetagen: Blev mødt af et chokerende syn

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx