04/12-15 13:23

Første bar genåbnet efter skudangreb i ParisFørste bar genåbnet efter skudangreb i Paris

Som det første af de steder, der blev ramt under skudangrebet i Paris, er baren La Bonne Bière genåbnet.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Tre uger efter, at islamistiske ekstremister angreb en række barer og caféer i Paris og dræbte 130 mennesker, er baren La Bonne Bière (Det gode øl, red.) som den første genåbnet fredag.

Angrebet mod La Bonne Bière kostede fem mennesker livet, da to gerningsmænd sendte en byge af kugler mod dem.

Siden den skæbnesvangre aften fredag 13. november har barejerne gjort deres bedste for at slette minderne, der bogstaveligt talt sad i væggene.

- Jeg vil gerne takke alle, der har støttet os (...) Vi har renoveret og malet væggene for at fjerne mærkerne efter dette mareridt, siger barchef Audrey Bily.

La Bonne Bière ligger på et gadehjørne i et af Paris' mest trendy kvarterer i den østlige del af hovedstaden.

To nye anholdt og sigtet for terrorangrebene i Paris
To nye anholdt og sigtet for terrorangrebene i Paris

Frankrig lukker tredje
Frankrig lukker tredje "radikale" moské efter Paris-angreb

Fem andre barer og restauranter, spillestedet Le Bataclan og Frankrigs nationalstadion, Stade de France, blev også ramt under angrebet 13. november. Størstedelen af de 130 dræbte var under 35 år, eftersom angrebene var rettet mod populære steder i nattelivet.

På Le Bataclan blev 90 mennesker dræbt. To af stedets ejere sagde onsdag, at de planlægger at åbne igen i slutningen af næste år.

Under en mindehøjtidelighed i Paris sidste weekend understregede præsident François Hollande, at Frankrig vil reagere på angrebene ved at "synge flere sange" og gå til koncerter og på stadion.

- Det er, fordi de repræsenterer liv, at de blev dræbt. Det er, fordi de repræsenterer Frankrig, at de blev slagtet. Det er, fordi de repræsenterede frihed den dag, de blev massakreret, sagde Hollande om de dræbte.

22-årig nægter sig skyldig i terrorråb
22-årig nægter sig skyldig i terrorråb

Hollande høster opbakning for håndtering af Paris-angreb
Hollande høster opbakning for håndtering af Paris-angreb

Samtidig lovede han at ødelægge den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS), der har taget skylden for angrebene.

/ritzau/NTB/TT/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx