Af Christian Hansen - 04/12-17 10:35

Far rasede over sønnens dom for '20 minutters action': Nu tager verdenskendt sag en uventet drejningFar rasede over sønnens dom for '20 minutters action': Nu tager verdenskendt sag en uventet drejning

En meget omtalt voldtægtssag bliver nu vakt til live igen, selvom dommen én gang er faldet, og gerningsmanden har afsonet sin straf.

storybild

(Billede: Santa Clara Sheriff's Office)

I marts 2016 blev elitesvømmer og studerende på det prestigefyldte universitet Stanford University Brock Turner dømt skyldig i at have voldtaget offeret kendt som Emily Doe.

Sagen skabte af flere årsager ramaskrig: Brock Turners far appellerede under sagen til, at hans søn fik en mild dom, da det ville være hårdt for den dengang 19-årige voldtægtsmand at afsone en fængselsstraf for '20 minutters action,' lød det.

Og da dommen faldt, lød strafudmålingen på blot seks måneder, hvoraf tre blev afsonet. Det skabte stor furore i USA samt i alverdens medier.

Men sagen tager nu en ny drejning. Fredag indgav Brock Turners advokat, Eric Multhaup, en appel i et forsøg på at få en ny retssag, så Brock Turner, der siden dommen har måttet registrere sig som sexkrænker i sin hjemstat Ohio, kan få renset sit navn.

I et 172 sider langt dokument bruger Brock Turner ifølge New York Times omkring 60 sider på at fokusere på, hvor fuld Emily Doe var til festen, der fandt sted på universitetet i 2015.

Videre er appellen rettet mod anklageren fra retssagen, der gentagne gange brugte vendingen 'bag containeren,' i sin beskrivelse af, hvor voldtægten fandt sted.

Denne formulering insinuerer, at Brock Turner forsøgte at skjule handlingen, lyder det i appellen.

Det var to svenske studerende, der tilfældigvis kom cyklende forbi, da Brock Turner var i færd med sin voldtægt, der opdagede og stoppede gerningen. De afbrød voldtægten af den dengang 22-årige kvinde, og de holdt Brock Turner fast, til politiet ankom.

Selv har han forklaret, at Emily Doe selv gik med til at have sex med ham.

Emily Doe har forklaret, at hun blev voldsomt beruset den pågældende aften, og at hun intet kan huske fra voldtægten.

Da hun kom til bevidsthed, lå hun på hospitalet med indtørret blod flere steder på kroppen og uden trusser på. Hun fik fortalt, at hun var blevet fundet bag en skraldecontainer og formentlig var blevet 'penetreret' af en fremmed.

Det var først, da hun læste en artikel, at hun fandt ud af, hvad der egentlig var sket.

Hun var blevet fundet bevidstløs med rodet hår, en halskæde viklet om halsen, bh'en trukket ud af kjolen, som var trukket ned over hendes skuldre og hevet op om livet, kunne hun læse. Hun var nøgen og havde benene spredt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Straffet for at råbe af dommere:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx