Af Ritzau - 12/09-16 05:56

Luftangreb i Aleppo koster seks civile livet før våbenhvileLuftangreb i Aleppo koster seks civile livet før våbenhvile

Når solen går ned mandag, træder våbenhvilen i kraft, men der er blevet bombet heftigt i dagene op til.

storybild

Våbenhvilen, der er forhandlet på plads af USA og Rusland, nærmer sig, men det er endnu uvist, om en række oprørsgrupper vil være en del af aftalen. Her er det de to landes udenrigsministre, John Kerry til venstre og Sergej Lavrov til højre. (Billede: Scanpix/Fabrice Coffrini)

Et døgn før en meget omtalt våbenhvile i Syrien træder i kraft, er mindst seks civile blevet dræbt i et luftangreb i byen Aleppo søndag. Våbenhvilen skal begynde ved solnedgang mandag 12. september.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Yderligere 30 er blevet såret i regeringsstyrkernes luftangreb mod områder i det nordlige Syrien, der er kontrolleret af oprørere.

Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR) til AFP.

Lørdag blev mindst 62 personer ifølge SOHR dræbt under angreb i byen Idlib. Der var 13 børn blandt de dræbte.

Våbenhvilen, der er forhandlet på plads af USA og Rusland, nærmer sig, men det er endnu uvist, om en række oprørsgrupper vil være en del af aftalen.

Den islamistiske gruppe Ahrar al-Sham, der tidligere bar navnet Nusrafronten, er den eneste aktør, som officielt har taget stilling.

Gruppen har afvist, at den vil være en del af våbenhvilen, som, den mener, styrker Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Iran, en af det syriske regimes vigtigste allierede, har budt våbenhvilen velkommen, og landet opfordrer til, at man nøje overvåger, om den bliver brudt.

Både Bashar al-Assad og den libanesiske Hizbollah-milits, som er på Assads side, håber også på pause i krigsførelsen.

Den fem år lange borgerkrig i Syrien har kostet mindst 290.000 mennesker livet. Næsten syv millioner er flygtet ud af landet, og blandt de tilbageværende er seks millioner drevet fra hus og hjem.

Våbenhvilen indeholder en aftale om uhindret humanitær adgang til de belejrede områder i Syrien.

Desuden skal de stridende parter trække sig tilbage fra den strategisk vigtige vej Castello Road i Aleppo, således at der kan oprettes en demilitariseret zone.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx