Af Ritzau - 08/09-16 09:44

Fransk politi har anholdt to i sag om sprængfarlig bilFransk politi har anholdt to i sag om sprængfarlig bil

To par er nu anholdt i Frankrig, efter at der blev fundet bil fyldt med gasflasker tæt ved Notre Dame.

storybild

I alt fire personer er anholdt i Frankrig i forbindelse med efterforskningen af en sprængfarlig bil, som lørdag stod parkeret nær Notre Dame med seks gasflasker. (Billede: Scanpix/Alain Jocard)

Fransk politi siger til nyhedsbureauet AFP, at det har foretaget endnu en anholdelse af et par i forbindelse med efterforskningen af en sprængfarlig bil, som lørdag stod parkeret nær Notre Dame med seks gasflasker.

Parret blev anholdt nær Montargis, som ligger omkring 110 kilometer syd for Paris.

Dermed er i alt fire personer anholdt i sagen. Et andet par, som blev anholdt på en tankstation i det sydlige Frankrig, er kendt af efterretningstjenesten for at have tilknytning til radikale islamister.

Datteren til den mand, der ejer bilen, som var fyldt med gasflasker - en Peugeot 607 - er ifølge myndighederne også radikaliseret og eftersøgt af politiet.

Bilen stod uden nummerplader tæt på Notre Dame.

- Et par på 34 år og 29 år blev anholdt på en motorvej tirsdag i det sydlige Frankrig i forbindelse med episoden. Dette par er stadig varetægtsfængslet, sagde politiet forud for meddelelsen om anholdelsen torsdag.

Bilen indeholdt seks gasflasker. En af dem var tom og placeret på forsædet. Der var ingen anordninger til at udløse en eksplosion i køretøjet.

De franske myndigheder har ingen teori om, hvorfor bilens alarmlys var tændt, som om det var meningen, at den skulle vække opmærksomhed.

Over 200 mennesker er blevet dræbt under terrorangreb i Frankrig i det seneste halvandet år. Alarmberedskabet er stadig højt.

Ved et angreb i Nice 14. juli på den franske nationaldag torpederede en jihadist en menneskemængde i en lastbil og dræbte 86 mennesker.

Det attentat har Islamisk Stat taget skylden for, og det har den militante bevægelse også gjort ved blandt andet attentatet i Paris i november, da 130 mennesker blev dræbt ved flere samtidige skud- og selvmordsattentater.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx