Af - 23/06-16 22:27

Læger: To kvinder blinde af at se på deres smartphones i sengenLæger: To kvinder blinde af at se på deres smartphones i sengen

Måske du skal overveje, hvordan du bruger din telefon i sengen?

storybild

(Billede: lev Dolgachov)

Der har tidligere været advarsler fremme omkring det at have sin smartphone i sengen, men et nyt studie publiceret i he New England Journal of Medicine peger på en hidtil uset konsekvens: Midlertidig blindhed.

Fænomenet hedder 'Transient Smartphone 'Blindness', og i studiet bliver det beskrevet, hvordan to kvinder henvendte sig til deres læger, efter de var blevet midlertidigt blinde, mens de lå i deres seng med deres smartphones.

Derfor er der et hul ved siden af kameraet på din iPhone
Derfor er der et hul ved siden af kameraet på din iPhone

Begge kvinder fortalte, at symptomerne kom efter de havde ligget og set på deres telefoner i flere minutter, mens lyset var slukket i soveværelset.

Forskeren bag studiet, Dr. Gordon Plant, opdagede hurtigt årsagen til blindheden, da han talte med kvinderne.

- Jeg spurgte dem, hvad de lavede, da blindheden indtraf. Det viste sig, at de begge lå ned på siden, mens det ene øje var begravet i puden, og det andet kiggede ind i det skarpe lys fra telefonen, siger han til Guardian.

Det skabte en situation, hvor det ene øje vænnede sig til lyset, og det andet øje vænnede sig til mørket og pupilen blev udvidet.

Billige mobiltelefoner er sårbare mod angreb
Billige mobiltelefoner er sårbare mod angreb

Da telefonen blev fjernet og begge øjne var i mørke, blev det øje, der var udsat for lys, følt som værende blind, fordi det ikke kunne se ligeså godt i mørket, som det andet øje, lyder konklusionen i rapporten.

Selvom lægen begge berolige begge kvinder med, at den midlertidige blindhed ikke ville medføre længervarende skade, så var den ene kvinde så skeptisk, at hun besluttede sig for at føre en detaljeret dagbog, der fulgte hendes syn. Færst efter en måned var hun overbevist om, han havde ret, skriver Guardian.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx