Af - 12/05-14 22:04

Dansk svinekød boykottes i svensk supermarked: Kunderne jublerDansk svinekød boykottes i svensk supermarked: Kunderne jubler

Et svensk ICA-supermarked har boykottet salget af dansk svinekød. Det gør han i protest mod dårlige forhold for de danske grise, og kunderne kan lide det.

storybild

(Billede: Polfoto)

Metroxpress har i den seneste tid kunnet afsløre, hvordan danske landmænd har tæsket svin med værktøj og kæder, og hvordan nyhederne har vakt forargelse i udlandet.

I Sverige har en butiksejer hevet al dansk svinekød ned fra hylderne og boykottet ethvert merkøb på grund af danskernes håndtering af grise. Og kunderne kan lide det.

Boykottet blev effektueret fra midten af april, hvor ICA-butiksejer Andreas Gunrup besluttede sig for at stoppe salget af svinekød fra Danmark. Han mener, at den danske behandling af svin er under al kritik. Historien bliver lige nu livligt delt på sociale medier i Sverige.

– Det var meget nemt for mig at tage stilling. Der var flere grunde til det. Det handler om dårlige produktionsforhold med smågrise, som får ødelagt deres klove, søer, som ikke har nok halm, foder, som baseres på genmodificerede soyabønner og små båse med stressede dyr, som tager skade af det, siger Andreas Gunrup, som ejer en ICA-butik i Sannegård til expressen.

S: Tag landbrugsstøtten fra dyremishandlere
S: Tag landbrugsstøtten fra dyremishandlere

ICA er Sveriges største dagligvarekæde, og er en franchisekæde, hvor butiksejerne selv bestemmer, hvilke varer de har i butikken.

Boykottet af dansk svinekød har ifølge butiksejeren været en succes.

- Reaktionerne har været overvældende positive. Ingen har klaget, siger han.

Landmænd forklarer svine-tæsk: Det er jo nok, fordi man bliver sur
Landmænd forklarer svine-tæsk: Det er jo nok, fordi man bliver sur

Ifølge butiksejeren handler det også om, at danske landmænd bruger antibiotika til forebyggende formål, som fremmer væksten af antibiotika-resistente bakterier.

- Det her er min holdning til behandlingen af dyr i Danmark. Men det er også for at sætte pres på branchen som helhed, for ikke at finde os i hvad som helst, siger ICA-købmanden.

Danske svinetæsk vækker vrede i udlandet
Danske svinetæsk vækker vrede i udlandet

Dansk svinekød har længe været en stærk priskonkurrent til det svenske kød, men selv om prisen er steget, har det ikke påvirket salget.

- De kan holde deres priser så lave, fordi de ignorerer EU-lovgivning og dyrevelfærd. Og de gambler både med svinene og købernes sundhed, mener Andreas Gunrup.

LÆS OGSÅ: Danske svin får tæsk med jernkæder og værktøj

LÆS OGSÅ: Overlæge i vidneskranken: De første danskere er døde af resistent svine-bakterie

LÆS OGSÅ: Tre danskere er døde af svinebakterie

LÆS OGSÅ: Falsk svinepest-alarm koster slagteri millioner

LÆS OGSÅ: Mistanke om svinepest lukker slagteri

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx