27/08-15 20:27; Opdateret: 27/08-15 20:45

Flere hundrede frygtes druknet ud for LibyenFlere hundrede frygtes druknet ud for Libyen

Båd med flere hundrede om bord er sunket ud for Libyen, siger kilder. Nogle kan være fanget under dækket.

storybild

Arkivfoto fra tidligere i denne måned (Billede: Polfoto)

En båd fuld af flygtninge frygtes at være forlist ud for kystbyen Zuwara i Libyen, oplyser sikkerhedskilder i det nordafrikanske land.

Flere hundrede flygtninge befandt sig om bord på båden, og nogle af dem var tilsyneladende fanget i lastrummet, da båden kæntrede, siger en libysk sikkerhedskilde i Zuwara, som ikke ønsker sit navn frem.

- Omkring 100 illegale immigranter har overlevet, siger kilden og tilføjer, at redningsoperationen fortsat er i gang.

En anden lokal embedsmand og en journalist, der begge befinder sig i Zuwara, bekræfter, at en båd er gået ned. Men de har ingen oplysninger om eventuelle omkomne.

De mennesker, der var om bord på båden, kom ifølge oplysningerne fra Syrien, Marokko, Pakistan, Bangladesh og afrikanske lande syd for Sahara.

Den italienske kystvagt, som koordinerer EU's fælles redningsindsats i Middelhavet, kan ikke umiddelbart bekræfte, at en båd fuld af flygtninge er kæntret.

Zuwara, der ligger tæt ved grænsen til Tunesien, er en af de byer, som menneskesmuglere i stor stil bruger som udgangspunkt for at smugle flygtninge og indvandrere til Europa.

Alene i år har den farefulde tur over Middelhavet kostet mindst 2300 mennesker livet. Hele sidste år omkom 3279 i forsøget på at krydse havet og nå til Europa, oplyser International Organisation for Migration (IOM).

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: 50 mennesker fundet døde i båd ud for Libyens kyst

LÆS OGSÅ: Hundredvis af flygtninge frygtes druknet i Middelhavet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx