Af - 01/09-15 13:26; Opdateret: 01/09-15 17:53

Av av av: Service til turister er uhyggeligt upassendeAv av av: Service til turister er uhyggeligt upassende

Museumsfolkene bag udrydningslejren Auschwitz fik på puklen for det, der skulle have været en service til turister.

Bildstrecke im Grossformat »

Jødiske besøgende ved udryddelseslejren Auschwitz i Polen er chokerede efter at museet satte brusere op ved hovedindgangen, der kunne køle turisterne af i den polske sommervarme.

For brusebadene kaster uhyggelige skygger tilbage til, hvordan nazisterne gennede deres fanger ind i de uhyggelige fliserum og gassede dem med 'Zyklon B' under den sidste verdenskrig i det, dengang tyskbesatte, Polen.

Det skriver Daily Mail og flere andre internationale medier.

De polske sommertemperaturer nåede 37 grader, og derfor tænkte museumsfolkene i den berygtede arbejdslejr, at de ville sætte nogle brusere op for at køle gæsterne lidt ned. Men det faldt ikke i god jord hos alle. Langtfra.

Kan du se, hvorfor folk er rasende over dette billede?
Kan du se, hvorfor folk er rasende over dette billede?

Blandt andet en jødisk turist.

- Lige så snart, at jeg stod af bussen, så rendte jeg ind i bruseanordningen. Jeg var chokeret. Jeg gik hen til receptionen og spurgte dem, hvorfor den stod der. De sagde, at det jo var varmt den dag, siger Meyer Bolka, der selv kommer fra Israel.

Han beskriver synet som en mavepuster, og han er ikke den eneste, der følte, at det var en noget ufølsom service, når man nu tænker på, at nazisterne brugte netop brusebade til at gasse millioner af jøder under den seneste verdenskrig.

Og det burde museumsfolkene nok have overvejet, men Meyer Bolka.

Eva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarn
Eva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarn

- Jeg tænker, at man netop på et sted som her, ville tænke over, hvilke associationer, det giver, siger Meyer Bolka og fortsætter:

- Hvis du vil køle folk ned, så bliver man nødt til at finde en anden løsning. Det var langtfra et velkomment syn at se de sprinklere.


Sendte 125.000 i dødslejre: Top-nazist meldes død
Sendte 125.000 i dødslejre: Top-nazist meldes død

Museumsledelsen har siden udtalt i en meddelelse, at de ikke har haft til hensigt at støde nogen. Til gengæld vil de overveje sprinklernes placering fremover. Desuden er man af den opfattelse, at referencen ikke er så åbenlys, som de stødte turister mener.

Men det skal man nok være meget historieinteresseret for ikke at kunne se.

- Det er svært for os at kommentere på den historiske reference, siden sprinklerne ikke ligner de bruserum og falske brusere, som tyskerne installerede i nogle af gaskamrene.

I klippet nedenfor kan du få en lille videorundtur i de faktiske gaskamre.

LÆS OGSÅ: Politi tog helt forkert trøje på: Her er billedet Sverige raser over

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx