Af - 29/12-15 22:21

Stylist deler før- og efterbilleder: Derfor skal du ikke stole på sociale medierStylist deler før- og efterbilleder: Derfor skal du ikke stole på sociale medier

Virkeligheden er ikke helt, som den ser ud på sociale medier, er budskabet fra en amerikansk stylist.

So I didn't edit either one of these photos, but they were taken just a few days apart. I think it's important to note...

Posted by Ursula Goff on Tuesday, 8 December 2015

Sociale medier som Instagram og Facebook er fyldt med billeder af smukke og perfekte mennesker.

Men vent lige et øjeblik, før du konkluderer, at alle andre end dig altid ser perfekte ud.

Se instagrams stenrige modeller: Så meget tjener de
Se instagrams stenrige modeller: Så meget tjener de

Sådan lyder budskabet fra den amerikanske stylist Ursula Goff fra Kansas. Hun har nemlig på en simpel måde vist, at der kan være stor forskel på, hvordan folk ser ud på sociale medier og virkeligheden.

Den unge stylist deler selv masser af billeder af smukke og stylede kvinder på Instagram og Facebook, men alligevel vil hun gerne vise, at der bag et hvert smukt billede er en helt normal person.

Psykolog: Facebook får unge til at skade sig selv
Psykolog: Facebook får unge til at skade sig selv

Derfor har hun postet to billeder af sig selv: et, hvor hun ikke er stylet og et, hvor hun har brugt flere timer på styling og på at fange det perfekte foto-lys.

Billederne er taget med få dages mellemrum, men alligevel er der slående forskel på, hvordan Ursula Goff ser ud på de to fotos. Ifølge hende er ingen af de to fotos manipuleret.

Familie lagt for had over dette julefoto: Se fotografens forsvar
Familie lagt for had over dette julefoto: Se fotografens forsvar

'Jeg mener, det er vigtigt at huske, at lys, vinkler, ansigstudtryk og makeup gør en kæmpe forskel på billeder og for præsentationen (især i mit tilfælde!). Sociale medier kan let få en til at føle, at alle andre er fantastiske og perfekte altid, men det er i virkeligheden aldrig sandt,' skriver hun på Facebook, hvor hun har delt de to billeder.

'Vi skal huske, at bag hvert smukt ansigt eller perfekt livsstil står en almindelig person, og der er virkelig ikke nogen grund til at sammenligne os selv med det, for det er alt sammen forædlet,' fortsætter hun.

Top 10: Her er de mest diskuterede emner på Facebook i 2015
Top 10: Her er de mest diskuterede emner på Facebook i 2015

Det er især de unge kvinder, som Ursula Goff forsøger at ramme med sit opslag. Hun opfordrer andre til også at dele virkeligheden i stedet for forskønnede billeder af dem selv.

'Jeg tænker på alle de unge mennesker derude, især piger, som bliver påvirket af medierne på den måde. Og jeg tænker på, hvor dårligt jeg ved jeg selv ville have det, hvis jeg var teenager i dag. At skulle forsøge at håndtere at se utallige perfekte kvinder over alt, og hvordan det helt sikkert ville være endnu værre end det, tidligere generationer er gået igennem,' skriver hun.

TJEKLISTE: Er du bedste venner med et social media-monster?
TJEKLISTE: Er du bedste venner med et social media-monster?

Og budskabet fra Ursula Goff er populært. I skrivende stund har opslaget fået knap 30.000 likes og er blevet delt flere end 16.000 gange.

Læs hele Ursula Goffs opslag øverst.

LÆS OGSÅ: Her er danskernes foretrukne app, når de er på toilettet

LÆS OGSÅ: Kvindelig komiker bryder tabuet: Jeg blev voldtaget og banket af min eks

LÆS OGSÅ: 8 irriterende typer du helt sikkert ser på Instagram i aften

LÆS OGSÅ: GUIDE: Sådan fik Jennifer 10.000 følgere på tre uger

LÆS OGSÅ: Kim eller Kamilla? Denne kvinde ligner Kim Kardashian på en prik

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx