Af Ritzau - 12/10-16 15:21; Opdateret: 12/10-16 15:44

Theresa May åbner for brexit-debat i britisk parlamentTheresa May åbner for brexit-debat i britisk parlament

Den britiske regerings planer for udmeldelsen af EU skal drøftes af parlamentsmedlemmerne, fastslår May.

storybild

Den britiske premierminister, Theresa May, meddelte i begyndelsen af oktober, at hun vil iværksætte den såkaldte artikel 50 i første kvartal af 2017. Det er første skridt til en officiel udmeldelse. (Billede: Reuters/Peter Nicholls)

Det britiske parlament skal have lov at debattere Storbritanniens udmeldelse af EU. Det fastslår landets premierminister, Theresa May, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Selve beslutningen om at forlade EU er dog ikke til diskussion, lyder det fra premierministeren. Hun har siden afstemningen gentaget sloganet "brexit betyder brexit" flere gange.

May har fået kritik for ikke at ville lade parlamentet diskutere regeringens brexit-planer.

Men den opfattelse har været helt forkert, slår hun nu fast.

- Forestillingen om at parlamentet på en eller anden måde ikke ville få mulighed for at diskutere, debattere og stille spørgsmål ved ... var ærligt talt fuldstændig forkert, siger Theresa May.

- Parlamentet får enhver lejlighed til at diskutere dette anliggende.

Den britiske premierminister meddelte i begyndelsen af oktober, at hun vil iværksætte den såkaldte artikel 50 i første kvartal af 2017. Det er første skridt til en officiel udmeldelse.

Det betyder, at briterne skal være ude af EU senest to år efter.

Briterne vil forsøge at få en aftale med EU, hvor de fortsat har glæde af fri handel, men derimod ikke er tvunget til at lade EU-borgere rejse frit ind i landet.

David Davis, der er udpeget som brexitminister, ønsker dog endnu ikke at løfte sløret for regeringens topprioriteter i de kommende forhandlinger med EU.

Det vil nemlig blive dyrt for regeringen.

- Hvis du fortæller forhandleren - din modpart i forhandlingerne - præcis hvad dine prioriteter er, præcis hvad din topprioritet er, så vil det gøre den topprioritet ekstremt dyr, siger han til de britiske medlemmer af parlamentet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx