Af Ritzau - 29/04-17 20:03; Opdateret: 29/04-17 20:30

Kvaler med jihadister forlænger undtagelsestilstand i MaliKvaler med jihadister forlænger undtagelsestilstand i Mali

Regeringen i Mali vil forlænge landets undtagelsestilstand i seks måneder.

storybild

Tyske FN-soldater patruljerer i Mali, som vil være i undtagelsestilstand i yderligere et halvt år. (Billede: Scanpix/Souleymane Ag Anara)

Det vestafrikanske land Mali har forlænget undtagelsestilstanden i landet med et halvt år. Det oplyser en unavngiven kilde til nyhedsbureauet AFP.

Undtagelsestilstanden skyldes kvaler med at nedkæmpe et jihadistisk oprør i landet.

Med forlængelsen løber undtagelsestilstanden til 31. oktober. Dermed beholder sikkerhedsstyrkerne i landet særlige beføjelser. Hvis ikke undtagelsestilstanden var blevet forlænget, var den udløbet lørdag.

Undtagelsestilstanden blev vedtaget enstemmigt af parlamentsmedlemmer, der mødtes lørdag, oplyser den unavngivne kilde.

Siden den lokale gren af al-Qaeda i november 2015 angreb hotellet Radisson Blu i hovedstaden Bamako, har Malis regering holdt landet i undtagelsestilstand.

Ud over at give sikkerhedsstyrkerne ekstra beføjelser, begrænser tilstanden også borgernes muligheder for at samles offentligt.

I den nordlige del af landet bliver landets hær og FN's fredsstyrke i landet fra tid til anden angrebet.

I sidste måned mistede fem soldater livet i et angreb på en af hærens positioner.

Ifølge FN's hjemmeside er i alt 63 danske politifolk, militære rådgivere og soldater i landet som del af FN-missionen i landet. Størstedelen er 41 soldater.

Det nordlige Mali faldt i 2012 under jihadistiske gruppers kontrol. Grupperne, der har forbindelser til al-Qaeda, kaprede et etnisk oprør. I januar 2013 blev islamisterne stort set nedkæmpet i en franskledet militær operation.

Det har dog ikke bragt en ende på angreb mod hæren og civile i de nordlige og centrale dele af landet. Også franske og FN's styrker i de dele af landet har været udsat for angreb.

Blandt andet har en lejr med danske soldater været udsat for et bombeangreb i januar. 47 person omkom. Ingen danskere kom noget til i forbindelse med angrebet, hvor tre danske officerer var i lejren.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx