23/09-14 08:13

Naser Khader: IS-angreb kommer overraskende tidligtNaser Khader: IS-angreb kommer overraskende tidligt

Arabiske landes formodede deltagelse i bombeaktion er vigtig for at bekæmpe Islamisk Stat, mener Naser Khader.

storybild

(Billede: Polfoto)

Islamisk Stat (IS) bliver ramt lige i solar plexus, når en række lande anført af USA bomber den ekstremistiske gruppe i Syrien. Men det spændende er nu, hvad der kommer til at ske på landjorden i det borgerkrigshærgede land.

Det mener Syrien-ekspert og senior fellow ved Hudson Institute i Washington, Naser Khader, der efter tirsdagens angreb kalder det "højst overraskende", at bombardementet i Syrien kommer allerede nu.

Gidsel nævner Danmark i en ny video fra Islamisk Stat
Gidsel nævner Danmark i en ny video fra Islamisk Stat

- Det er meget overraskende, og man havde ikke ventet, at det skulle ske lige nu. Særligt fordi den internationale koalition (til at bekæmpe IS, red.) ikke er helt samlet endnu, siger Naser Khader.

Han mener, at det er yderst interessant, at flere arabiske lande angiveligt har været med til at udføre angrebene mod IS i den syriske by Raqqa. Byen er kendt som jihadisternes højborg i Syrien.

- Det er enormt interessant, at araberne er med. Det betyder rigtig meget, også fordi Saudi-Arabien og Jordan er direkte truet af Islamisk Stat. Det kunne være de næste, der blev udsat, hvis Islamisk Stat blev endnu stærkere, lyder det fra Naser Khader.

Foruden Saudi-Arabien og Jordan skriver amerikanske medier, at Forenede Arabiske Emirater og Bahrain har taget del i angrebene. Qatar skulle også have spillet en mindre rolle.

Islamisk Stat bliver bombet
Islamisk Stat bliver bombet

- Spørgsmålet er, hvad man gør nu. Hvad skal der ske på landjorden? Hvem skal angribe Islamisk Stat her, når gruppen kommer i defensiven? Vil de arabiske lande sende styrker ind, der skal hjælpe Den Frie Syriske hær? spørger Naser Khader.

Regimet i Syrien var blevet informeret af USA og dets partnere om, at tirsdagens angreb ville finde sted.

Og selvom den syriske præsident, Bashar al-Assad, tidligere har advaret amerikanerne mod at bombe i landet uden forudgående tilladelse, tvivler Naser Khader på, at Assad vil gå til angreb på eksempelvis udenlandske kampfly, der bomber IS.

Heller ikke Rusland, der er en af Syriens få tilbageværende allierede, vil reagere, mener Khader.

IS-tilknyttet gruppe lægger video af bortført franskmand ud
IS-tilknyttet gruppe lægger video af bortført franskmand ud

- Så længe de holder sig væk fra at bombardere Damaskus (Syriens hovedstad, red.) og gå efter Assad, tror jeg ikke, at Putin vil gøre eller sige så meget, siger han.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx