Af SIMONE AUGUSTA LUNDT - 16/05-17 11:50

16-årig død efter at have drukket kaffe og energidrik16-årig død efter at have drukket kaffe og energidrik

En 16-årig dreng, Davis Allen Cripe, fra USA døde pludseligt sidste måned, selvom han ikke umiddelbart fejlede noget.

storybild

(Billede: Privat)

En 16-årig dreng, Davis Allen Cripe, fra USA døde pludseligt sidste måned, selvom han ikke umiddelbart fejlede noget. En nærmere undersøgelse af den afdøde dreng viste, at han havde indtaget meget koffein, det skriver NBC.

En cafe latte, en sodavand med koffein i og en energidrik, havde han drukket. Det er umiddelbart ikke farlige mængder, men han havde drukket det to timer før sin død. Det fortalte retsmedicineren Gary Watts til et pressemøde. Han uddybede, at drengen døde af hjertearytmi, hvor hans hjerte slog ustabilt.

»De her drikke kan være seriøst farlige. Jeg fortæller mine venner og familie, at de ikke skal drikke dem,« siger Gary Watts.

Davis Allen Cripe's Instagram-profil er fortsat åben, og her er der flere billeder af ham selv og hans venner. Han spillede med i et band, som han tydeligvis var passioneret omkring.

Her ses han på sin 16 års fødselsdag.

Et opslag delt af davis cripe (@pinksicle) den

Der findes mange forskellige energidrikke i USA, og de har meget forskelligt indhold af koffein. 350 mg koffein kan du for eksempel få ved at drikke en amerikansk energidrik på 500 milliliter. Det er 90 mg mere end, hvad der er tilladt i Danmark.

I Danmark er der regler for, hvor meget koffein en drik må indeholde. Fødevarestyrelsen skriver, at en drikkevare må indeholde 32 mg per 100 milliliter. Det gælder dog ikke kaffe eller for eksempel iskaffe eller iste, som må indeholde mere koffein.

En kop filterkaffe på 125 milliliter indeholder omkring 85 mg koffein, så det er mere, end hvad der tillades i Danmark for en energidrik i samme størrelse. Men i USA indeholder en energidrik altså op til fire kopper kaffe.

Fødevarestyrelsen skriver på sin hjemmeside, at man selv som voksen ikke skal have et 'overdrevent forbrug', da det ikke er sundt. De skriver også, at de fraråder at børn og unge drikker drikkevarer med koffein. Det kan være problematisk for børn og unge, da det kan give 'forøget uro, irritabilitet, nervøsitet og angst'.

Derudover viste en nyere undersøgelse, at energidrikke og alkohol er en farlig cocktail ved, at man har højere risiko for at komme til skade eller gøre skade på andre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Superliga-profil til...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Fagforeningsboss direkte inde fra...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx