Af - 29/04-17 13:55; Opdateret: 29/04-17 15:36

Efterforsker med overraskende tip: Sådan kan Maddie blive fundetEfterforsker med overraskende tip: Sådan kan Maddie blive fundet

Onsdag markerer ti-året for Madeleine 'Maddie' McCanns forsvinden fra en ferielejlighed i Praia da Luz, Portugal.

Bildstrecke im Grossformat »

Facebook var knap lanceret, da treårige Madeleine McCann forsvandt under en familieferie den 3. maj 2007. Men nu foreslår en tidligere efterforsker, at man tager det sociale medie i brug i søgningen efter den lille pige, der i år fylder 14 år. Hvis hun altså stadig er i live.

Onsdag markerer ti-året for Madeleine 'Maddie' McCanns forsvinden fra en ferielejlighed i Praia da Luz, Portugal. Men håbet om at finde den britiske pige er ikke slukket. Nu foreslår tidligere efterforsker fra det britiske politi Mick Neville, at man rækker ud til Facebook, som ligger inde med et avanceret ansigtsgenkendelsesværktøj, skriver The Sun.

Maddies forældre har ikke opgivet håbet: Bunker af gaver venter på hende
Maddies forældre har ikke opgivet håbet: Bunker af gaver venter på hende

Han vendte tilbage til gerningsstedet ti år senere: 'Maddie gik selv den aften'
Han vendte tilbage til gerningsstedet ti år senere: 'Maddie gik selv den aften'

Hver gang et billede uploades til det populære sociale medie, går værktøjet ind og kortlægger hvert eneste ansigt, så man for eksempel slipper for at tagge sine venner på billeder, når først det er gjort én gang. Og ifølge Mick Neville vil det ikke være svært for Facebook-værktøjet at genkende Maddie, da hun har et karakteristisk brunt mærke i sit højre øje. Noget, der kun optræder hos syv ud af en million mennesker.

»Hvis hun stadig er i live - og det er der ikke noget bevis på, at hun ikke er - så ville en kombination af teknologi og folk med talent for ansigtsgenkendelse potentielt kunne finde frem til, hvor hun er i dag,« siger den tidligere efterforsker.

»Hvis man lavede en billedsøgning på kvinder mellem tre og 15 år med en sådan markering i øjet, så ville der måske kun være få hundrede i Storbritannien og titusinder i hele verden. Det ville være et overkommeligt antal at kigge igennem.«

Madeleine McCann-barnepige afslører nye, skræmmende detaljer
Madeleine McCann-barnepige afslører nye, skræmmende detaljer

Tidligere detektiv: Her skal man i virkeligheden lede efter Maddie
Tidligere detektiv: Her skal man i virkeligheden lede efter Maddie

Mick Neville mener ligesom flere andre, at det er plausibelt, at den lille pige blev bortført af et barnløs par eller solgt videre til et sådant. I så fald er der stor chance for, at der ville findes et familiefoto et sted på internettet, pasfoto i en digital database eller et brugbart overvågningsbillede.

»Hun ville nu være en pige på snart 14. Hvis hun er vokset op hos et barnløs par, er det sandsynligt, at hun er bruger på Facebook eller Snapchat som alle andre børn på den alder,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx