Af - 06/04-16 14:34; Opdateret: 08/04-16 22:52

Farvelos: Nu er det måske slut med siestaenFarvelos: Nu er det måske slut med siestaen

Den efterhånden velkendte tradition med at tage sig en lur om eftermiddagen i Spanien - bedre kendt som siesta - er måske snart en saga blot. Ny lovgivning truer snuerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Den - for nogle - lidt misundelsesværdige spanske tradition med at nuppe sig en lur efter frokosten, væk fra den varme sol midt på dagen, kan snart risikere at forsvinde. Ny lov om arbejdstider er nemlig på vej, som vil gøre det svært at tage sin lur.

Det skriver The Guardian.

Siestaen blev i sin tid indført, så arbejdere i marken kunne få en pause væk fra de varmeste tider af døgnet. Nu er Spanien, ifølge The Guardian, ikke primært et landbrugssamfund mere, og derfor har den spanske premierminister, Mariano Rajoy, fremsat en lov, der skal få arbejdsdagen til at slutte senest kl. 18.00.

Galleri: Siesta i Smilets By
Galleri: Siesta i Smilets By

- Jeg vil finde et kompromis, sådan så vi kan sørge for, at arbejdsdagen slutter kl. 18.00, har premierministeren udtalt til The Times.

Det vil dermed gøre siestaen meget besværlig at bevare, da den typisk befinder sig i tidsrummet 14.00-16.00, hvilket gør, at spanierne ender med at arbejde til omkring kl. 20.00 om aftenen. Noget som traditionelt i mange år blandt andet har gjort ondt på familielivet.

Journalister på DR Nyheder nedlægger arbejdet
Journalister på DR Nyheder nedlægger arbejdet

- Indtil videre er det bare et forslag, men det virker til, at der er bred enighed om det. Spanierne har ofte - og i lang tid - været trætte af de arbejdstider, de døjer med, da det går ud over familielivet. Min opfattelse er, at de fleste spaniere vil tage imod lovforslaget med kyshånd, siger Mikkel Larsen, der arbejder som journalist i Madrid, til metroxpress.

The Guardian skriver, at loven blandt andet nu bliver fremsat, da disse arbejdstider, ifølge premierministeren, giver en lav produktivitet i det spanske samfund i forhold til andre europæiske lande - hvilket er præcis det, som han nu vil gøre op med.


LÆS OGSÅ: Søvnforsker: Derfor må du gerne sove til middag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx