Af - 20/09-13 10:47; Opdateret: 20/09-13 10:59

Britiske forskere: Vi har fundet liv i rummet!Britiske forskere: Vi har fundet liv i rummet!

Forskere mener endelig at have fundet beviser på, at der ER liv i rummet.

storybild

Sådan ser en biologisk organisme fra rummet ud, når man forstørrer den. I hvert fald hvis forskerne fra Sheffield Universitet har ret. (Billede: Polfoto/Sheffield University)

En gruppe britiske forskere påstår at have fundet endegyldige beviser på det, menneskeheden har ledt efter, lige siden vi begyndte at kigge opad: Liv i rummet.

Inden begejstringen tager overhånd, skal det tilføjes, at der ikke tale om hyperintelligente aliens med syv arme, de har fundet. Nej, der er tale om små, biologiske organismer, som er blevet fundet på en ballon, de har sendt 27 kilometer op i stratosfæren.

LÆS OGSÅ: Iran vil sende kat i kredsløb om jorden

Men en af forskerne bag, Milton Wainwright fra Sheffield Universitets afdeling for molekylærbiologi og bioteknologi, fortæller til The Independent, at han er ‘95 procent sikker’ på, at organismerne ikke stammer fra Jorden.

- Ud fra al den information, videnskaben har, ved vi, at de må komme fra rummet. Der er ingen kendte mekanismer, der kan have hjulpet dem så højt op, siger han og fortsætter:

- Så vidt vi ved fra den kendte fysik, må de komme udefra, siger han til The Independent.

Holdet mener, at de små livsformer stammer fra kometer af is, der flyver gennem rummet. Når de rammer Jordens atmosfære, smelter kometerne, og organismerne bliver frigivet. Nogle af dem er så angiveligt landet på denne ballon.

LÆS OGSÅ: Rumfartøjet Voyager har forladt vores solsystem

Sandsynligvis er organismerne ikke levende, skriver The Independent, men det, der måske gør opdagelsen allermest interessant er, at man forventer, at de indeholder DNA. Dette i sig selv kan være et tegn på, at liv på Jorden stammer fra rummet.

- Statistisk set er der ingen grund til, at liv skulle opstå på Jorden. Der er milliarder og atter milliarder af kometer, men de fleste biologer sidder fast på Jorden, siger Wainwright.

- Jorden er et åbent system med biologi, der regner ned på os i dette øjeblik. Det er næsten for fantastisk at tro på, siger han til The Independent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx