19/04-15 11:19

Kommissær efter kæntring: Europa må ændre politik nuKommissær efter kæntring: Europa må ændre politik nu

Europa må ændre politik nu og leve op til forpligtelser, siger Europarådets kommissær for menneskerettigheder.

storybild

Nils Muiznieks (th). (Billede: Polfoto)

Alene den seneste uge er der sket to store kæntringsulykker på Middelhavet, og flere end 1000 mennesker frygtes omkommet i bølgerne.

Søndag forliste et skib med anslået 600-700 mennesker om bord, og en talskvinde for FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, bekræfter søndag formiddag, at kun 28 personer er reddet.

De øvrige frygtes druknet.

Skib med 700 migranter frygtes kæntret
Skib med 700 migranter frygtes kæntret

Det får Europarådets kommissær for menneskerettigheder, Nils Muiznieks, til at kræve en bedre indsats, så man kan redde de bådflygtninge, som hvert år i titusindtal forsøger at krydse havet fra Afrika til Europa.

- Dybt bedrøvet over ny migrant-tragedie på Middelhavet. Europa må snarest ændre politik omkring migranter og asyl og leve op til forpligtelser om at redde liv, skriver Muiznieks på Twitter.


Det er ikke kun Europarådet, som kritiserer indsatsen på Middelhavet. Flere internationale organisationer har kritiseret EU for at have lukket programmet Mare Nostrum.

Mare Nostrum blev etableret, efter at flere end 360 emigranter druknede, da deres båd kæntrede tæt på den italienske kyst i oktober 2013.

Programmet er blevet erstattet af EU's grænsekontrol Triton, som ikke har noget specifikt eftersøgnings- og redningsmandat, og som har færre skibe og et mindre område at operere på.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx