Af - 05/10-15 13:11

Heltelæger sætter hovedet tilbage på rygraden af mirakelbabyHeltelæger sætter hovedet tilbage på rygraden af mirakelbaby

Med hjælp fra et ribben kunne kirurgerne redde lille Jackson Taylor efter et voldsomt biluheld.

storybild

7 News Melbourne

Efter en maraton-operation på seks timer kommer en australsk baby formentlig til at kunne leve et helt normalt liv, og det på trods af, at barnets kranium var skilt fra rygraden efter et voldsomt trafikuheld.

Det skriver australske 7 News Melbourne.

En frontalkollision med en anden bil med 110 kilometer i timen midt i september sendte en lille familie bestående af en 16-måneder gammel lille dreng, en niårig storesøster og en mor på hospitalet.

Værst tilredt var familiens mindste, Jackson, der havde fået så hårdt et ryk, at hans hoved ikke længere sad fast på toppen af rygraden. Barnet blev i al hast fløjet til det nærmeste hospital i Brisbane i den australske stat Queensland, der ligger på den nordlige del af Australiens østkyst.

Mirakel-baby nægtede at dø: Hjertet stoppede fem gange
Mirakel-baby nægtede at dø: Hjertet stoppede fem gange

Lægerne mente, at skaden var den værste, de nogensinde havde set. Alligevel formåede rygradsspecialisten Dr. Geoff Askin og hans hold af kirurger at fæstne rygraden og hovedet med ståltråd, og reddede derefter to ødelagte ryghvirvler ved hjælp af et ribben fra drengen selv.

- Mange børn ville ikke engang overleve den slags skader i første omgang, og hvis de gjorde og de var blevet genoplivet, så kunne det meget vel være, at de aldrig ville kunne bevæge kroppen endsige trække vejret igen, vurderer Dr. Askin.

Nu går Jackson altid i følge med et særligt stativ, der fikserer hans hoved på en måde, der tillader nakken at hele. Om bare otte uger kan den heldige lille dreng slippe for det stativ, der holder hans hoved på plads, og som familien kalder for hans 'glorie.'

Også søsteren Shayne blev reddet af de dygtige læger, der fik stoppet en række indre blødninger. Den niårige pige ligger også i et stativ i de næste otte uger.

- Det er et mirakel, siger den 30-årige mor, Rylea Taylor.

Faren, der ikke var med i bilen, deler morens opfattelse af lægernes bedrift.

Dansk mirakel-baby vågnede efter 18 dages koma
Dansk mirakel-baby vågnede efter 18 dages koma

- De har taget to ødelagte børn og stykket dem sammen igen. Vi er meget, meget taknemmelig, siger Andrew Taylor.

Se et indslag om mirakelbabyen nedenfor.

A toddler has undergone delicate surgery to reattach his head to his neck following a serious car accident.Specialist...

Posted by 7 News Melbourne on Tuesday, 29 September 2015

LÆS OGSÅ: Baby reddet af sandwichpose: Nu er hun fyldt et år

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Camilla Miehe-Renard: Vores...
bt.dk
Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
Michelle Obama er på vej med 'ærlige...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx