28/08-15 11:39

Fire børn og otte kvinder er blandt 71 døde i lastbilFire børn og otte kvinder er blandt 71 døde i lastbil

Østrigsk politiet bekræfter, at tre er anholdt, og at det formentligt kan føre til bagmændene.

Bildstrecke im Grossformat »
Ifølge avisen Kronen Zeitung drejer det sig om 71 flygtninge, der formentlig er døde af iltmangel i denne lastbil. Det drejer sig om kvinder og mænd, og der er formentlig ingen børn blandt de omkomne, skriver avisen. De østrigske myndigheder oplyste torsdag, at det drejede sig om mellem 20 og 50 døde. Men det var før, politiet og retsmedicinere havde inspiceret lastbilen. Nu er tallet landet på 71 mennesker, der er omkommet af iltmangel. Kølelastbilen har tidligere tilhørt en slovakisk fødevarevirksomhed. Den kørte på ungarske nummerplader, og myndighederne i Østrig siger, at menneskesmuglere står bag. Formentlig havde de mange mennesker i lastbilen været døde i halvanden døgn, da bilen blev fundet. Alt tyder på, at de døde af iltmangel. De to betjente, der fandt lastbilen, kunne konstatere, at de døde så tilredte ud og formentlig havde kæmpet. De kunne desuden se, at førerhuset var tomt, og at døren var ulåst. Lastbilen blev torsdag kørt til en veterinærstation nær grænsen til Ungarn, og her blev den tømt og undersøgt i løbet af natten af politi og retsmedicinere. Betjente fra stedet har kunne konstatere, at de døde så tilredte ud og formentlig havde kæmpet. - De har vel forsøgt på en eller anden måde at komme ud, forklarer en. De østrigske myndigheder kunne fredag oplyse, at der befandt sig over 70 døde flygtninge i en kølelastbil, som dagen forinden blev fundet på motorvejen ikke langt fra grænsen til Ungarn. Avisen Kronen Zeitung erfarer, at det nøjagtige antal er 71.

Østrigs politi bekræfter, at 71 flygtninge er omkommet i en lastbil, som torsdag blev fundet på en motorvej i Østrig. Blandt dem var fire børn og otte kvinder.

Blandt de døde var en større gruppe syriske flygtninge.

På et pressemøde fortæller Østrigs politichef, at tre personer er anholdt i sagen i Ungarn, og at man formoder, at det kan lede til de egentlige bagmænd for tragedien.

Ungarsk politi: Tre er anholdt efter tragedie i Østrig
Ungarsk politi: Tre er anholdt efter tragedie i Østrig

Den ene af de anholdte er ejeren af køretøjet, mens de to andre formodes at have kørt lastbilen.

Politiet anser det for sandsynligt, at de 71 er døde af iltmangel i lastbilens kølerum.

Værre end frygtet: Over 70 er fundet døde i lastvogn
Værre end frygtet: Over 70 er fundet døde i lastvogn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx