Af - 13/08-15 08:33; Opdateret: 13/08-15 08:48

Knoklede for en dollar om dagen – nu er hun Kinas rigeste kvindeKnoklede for en dollar om dagen – nu er hun Kinas rigeste kvinde

Helt uden uddannelse er Zhou Qunfei gennem hårdt arbejde og talent blevet verdens rigeste selvlærte kvinde.

Bildstrecke im Grossformat »

Du sidder sikkert med en iPhone eller en Samsung-telefon i lommen eller i hånden. I så fald har du været med til at gøre Zhou Qunfei til Kinas rigeste kvinde samt verdens rigeste selvlærte kvinde.

Den 45-årige kvinde står bag selskabet Lens Technology, der laver skærme til mobiltelefoner, tablets og bærbare, og det har gjort hende superrig. Ifølge Forbes' nye opgørelse er hun god for 7,7 milliarder dollar svarende til 51 milliarder kroner.

Hendes formue har hun opnået ved hårdt arbejde og et utroligt håndværksmæssigt talent.

Hun voksede op i en fattig landsby i Hunan-provinsen i det centrale Kina. Ifølge Berlingske døde hendes mor, da Zhou var blot fem år gammel, og hendes far blev næsten blind i en arbejdsulykke. Derfor skulle hun klare familiens landbrug, og hun droppede skolen som 16-årig, da hun begyndte arbejde på en fabrik. Her knoklede hun op til 16 timer om dagen for blot en enkelt dollar.

Mindst 7 døde og 300 såret i voldsom eksplosion i Kina
Mindst 7 døde og 300 såret i voldsom eksplosion i Kina

Men heldigvis blev hendes iver for viden opdaget af hendes chef, der forfremmede hende.

Hun begyndte i 1993 at producere urglas og lærte sig selv de komplicerede processer bag. Og for at finansiere sin produktion, måtte hun nogle gange tage lån i sit hus.

De store penge begyndte at komme i 2003, da hun indgik en aftale med Motorola, og siden kom der også ordrer fra HTC, Nokia og Samsung. Guldåren blev imidlertid fundet i 2007, da Apple, der siden er blevet verdens mest værdifulde selskab, også ønskede hendes kunnen.

Tyfon: Kina evakuerer over 150.000 mennesker
Tyfon: Kina evakuerer over 150.000 mennesker

Nu har hun 75.000 kinesere til at arbejde for sig og er siden børsnoteringen i marts kravlet op fra en plads som nummer 91 blandt Kinas rige kvinder til nu at være øverst.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx