30/08-17 16:26; Opdateret: 30/08-17 18:50

Vandstand er tæt på højeste punkt i HoustonVandstand er tæt på højeste punkt i Houston

Mellem 30.000 og 40.000 huse er blevet ødelagt eller beskadiget af oversvømmelserne i Houston.

storybild

Houston. Stadigt flere huse er blevet oversvømmet i områder vest for den amerikanske storby Houston. Men vandstanden har menes at have nået sit højeste punkt.

Dermed er risikoen for yderligere oversvømmelser reduceret. Det meddeler en embedsmand fra et delstatskontor, som fører kontrol med oversvømmelserne.

En embedsmand nord for Houston siger, at to mænd omkom i denne uge ved separate drukneulykker. Dermed er det samlede antal kendte dødsofre for orkankatastrofen på 20, rapporterer AP.

Bryan Carlisle fra sherifkontoret i Montgomery County siger, at an 33-årig mand druknede i sin bil, og at en uidentificeret mand druknede, da han forsøgte at svømme over en oversvømmet vej. Hidtil var der konstateret 18 dødsfald i forbindelse med orkanen.

- Antallet af hjem, som er oversvømmet nær to af Houstons vandreservoirer er steget til 4000, siger Jeff Linder fra kriseberedskabet i Harris County.

- Vi er meget tæt på, at vandstanden har kulmineret. Vi kan se frem mod en betydeligt bedre situation, siger han.

En dommer i Harris County, Ed Emmett, siger, at mellem 30.000 og 40.000 huse er blevet ødelagt eller beskadiget af oversvømmelserne i den texanske storby.

- Tallet kan være højere. Ved ved det ikke med sikkerhed, før vi kommer ud til alle de ramte områder, siger Ed Emmett i et tv-interview.

- Nogle huse vil aldrig kunne repareres. Men der bliver givet store donationer til ofrene, og mange frivillige hjælper, så meget de kan, tilføjer han.

Dommeren understreger, at det kan tage år at komme over krisen.

Den tropiske storm Harvey, som har hærget Houston i Texas de seneste dage, har onsdag bevæget sig ind over nabostaten Louisiana.

Den slog ind over delstaten otte kilometer vest for byen Cameron, beretter Det Nationale Orkancenter (NHC).

Harvey flytter sig med 72 kilometer i timen, og den ventes at tabe pusten på sin rejse mod nord.

Også Louisiana vil blive hårdt ramt af regn, inden Harvey når videre til staterne Arkansas, Tennessee og Missouri, hvor der også kan komme oversvømmelser.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx