Af - 01/06-17 09:36

Politimand blev dræbt ved terrorangreb: Nu er han blevet giftPolitimand blev dræbt ved terrorangreb: Nu er han blevet gift

Selv døden kunne ikke skille dem ad.

storybild

Xavier Jugulé var en aktiv forkæmper for homoseksuelles rettigheder og levede også selv i et forhold med en af samme køn. (Billede: Twitter / Privatfoto)

Den 37-årige franske politimand Xavier Jugulé er blevet gift med sin kæreste Etienne Cardiles. Det er sket på trods af, at Xavier Jugulé blev skudt og dræbt den 20. april i år.

Det skriver BBC

Xavier Jugulé var desuden en aktiv forkæmper for homoseksuelles rettigheder og levede også selv i et forhold med en af samme køn.

Kærlighed besejrer al modgang: Ægtepar smelter hjerter over hele verden
Kærlighed besejrer al modgang: Ægtepar smelter hjerter over hele verden

Den franske politimand mistede livet, da jihadisten Karim Cheurfi gik til angreb på en gruppe politifolk på Champs Elysses i Paris dagen inden det franske præsidentvalg. Terroristen blev selv skudt og dræbt af franske sikkerhedstyrker. To andre politifolk blev også såret.

Frankrig er et af få lande, som rent faktisk tillader ægteskaber, hvor den ene part er afgået ved døden.

Xavier Jugulés ægtefælle holdt tale ved brylluppet, som blev en større mediebegivenhed i Frankrig. Med til bryluppet var blandt andet tidligere præsident Francois Hollande og borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo.

Annette Heicks mand i rørende hyldest til afdød politibetjent: Spillede særlig rolle efter hans slemme ulykke
Annette Heicks mand i rørende hyldest til afdød politibetjent: Spillede særlig rolle efter hans slemme ulykke

- Jeg føler ikke had, Xavier, fordi sådan var du ikke og det var ikke det, som fik dit hjerte til at slå eller det, som gjorde dig til en af fredens vogtere, sagde Etienne Cardiles.

Onsdagens bryllup menes at være det første posthume bryllup mellem to personer af samme køn i både Frankrig og resten af verdenen.

Xavier Jugulé var i øvrigt udstationeret ved Bataclan-teateret i Paris i november 2015, da Paris blev ramt af et terrorangreb, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Rørende video: Far får nyfødt datter til at sove på en helt særlig måde
Rørende video: Far får nyfødt datter til at sove på en helt særlig måde

Året efter, da Bataclan genåbnede, vendte Xavier Jugulé tilbage til stedet for at deltage i begivenheden. Her blev han interviewet af BBC, hvor han blandt andet sagde.

- Jeg vil være med til at fejre livet og sige 'nej' til terror.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx