Af Marc Nicholas Thygesen - 27/04-15 14:12; Opdateret: 27/04-15 15:30

Indonesien må udsætte henrettelse af australiereIndonesien må udsætte henrettelse af australiere

Eksekvering af dødsdommen over to australske narkodømte må vente, til forfatningsdomstol har talt.

storybild

(Billede: Polfoto/Rick Rycroft)

Indonesiens forfatningsdomstol har indvilliget i at overveje en sidste juridisk chance for to dødsdømte, australske narkosmuglere, siger en advokat, der repræsenterer parret, mandag. Det giver håb om endnu en udsættelse, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi står med forfatningsdomstolens appel i forhold til "Bali Nine". Vi har journalnummeret, og vi har sagen berammet til 12. maj, siger Leonard Arpan, der er forsvarer for de australske statsborgere Myuran Sukumaran og Andrew Chan.

- Vi håber, at den igangværende juridiske proces vil blive respekteret, tilføjer Arpan.

Amerikansk delstat vil genindføre henrettelse ved skydning
Amerikansk delstat vil genindføre henrettelse ved skydning

Australien opfordrede mandag Indonesien til at udsætte henrettelsen af to narkodømte, indtil en korruptionsanklage mod dommerne er fuldt belyst. Samtidig er de pårørende ved at forberede et sidste farvel til de dødsdømte.

De to australske statsborgere var stillet i udsigt at skulle henrettes ved skydning i løbet af få dage sammen med andre dødsdømte fra Brasilien, Nigeria, Filippinerne samt en indonesisk fange.

Henrettelse i USA udsat efter problemer med medicin
Henrettelse i USA udsat efter problemer med medicin

Australske medier har vist billeder af kors, der er forberedt af en bedemand til at mærke deres kister med inskriptionen 29.04.2015.

Australiens udenrigsminister, Julie Bishop, talte søndag aften med sin indonesiske kollega, Retno Marsudi, mens premierminister Tony Abbott i et brev til præsident Joko Widodo endnu en gang opfordrer til, at henrettelsen udsættes.

- Der er en separat undersøgelse på vej fra den indonesiske juridiske kommission om beskyldninger for korruption i den oprindelige retssag, og begge disse retssager rejser spørgsmål om dommens integritet og benådningsprocessen.

Advarsel: Uhyggelige billeder viser Islamisk Stats ondskab
Advarsel: Uhyggelige billeder viser Islamisk Stats ondskab

Fairfax Media offentliggjorde mandag beskyldninger om korruption blandt de dommere, der dømte parret i 2006, og mediet hævder, at de bad om mere end en milliard rupier (713 millioner kroner) på daværende tidspunkt for at idømme dem mindre end 20 års fængsel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx