30/10-17 09:01

Kevin Spacey står frem som homoseksuelKevin Spacey står frem som homoseksuel

Skuespilleren Kevin Spacey undskylder for at have lagt an på en 14-årig dreng ved en fest i 1986.

storybild

Den oscar-vindende filmskuespiller Kevin Spacey stod tidligt mandag frem med en erklæring om, at han er homoseksuel. Scanpix/Nicholas Kamm

Los Angeles. Den oscar-vindende filmskuespiller Kevin Spacey stod tidligt mandag frem med en erklæring om, at han er homoseksuel.

Han undskyldte samtidig til skuespilleren Anthony Rapp, som har beskyldt Hollywoodstjernen for at have gjort seksuelle tilnærmelser til ham ved en fest i 1986, da han kun var 14 år.

Den 58-årige Spacey, der har vundet en Oscar to gange, og som er med i Netflix-serien "House of Cards", skriver på Twitter, at han ikke husker mødet med Rapp, som denne beskriver det.

- Men hvis jeg optrådte, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldning for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel.

Spacey siger videre, at Rapps beskyldning "opmuntrer ham til at udtale sig om andre ting i hans tilværelse."

- Som de, der er tættest på mig ved, så har jeg i mit liv både forhold til mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand, siger han og tilføjer:

- Jeg ønsker at tale ærligt og åbent om dette, og det begynder med, at jeg tænker over min egen opførsel.

Rapp, som i dag er 46 år, siger til Buzzfeed, at Spacey og han i 1986 begge spillede med i forestillinger på Broadway.

På et tidspunkt blev han inviteret til en fest i den ældre skuespillers lejlighed i New York. Spacey var i 1986 26 år.

Rapp siger, at han sidst på aftenen var i Spaceys soveværelse og så tv, da Spacey kom "noget slingrende og øjensynligt beruset" og tog fat i ham. Han lagde rapp på sengen og lagde sig oven på teenageren.

- Jeg var klar over, at han gjorde seksuelle tilnærmelser, siger han til Buzzfeed.

Rapp siger, at han kort efter gik ud på et badeværelse og derefter forlod lejligheden.

Rapps beskyldninger kommer, efter at Hollywood-filmmogulen Harvey Weinstein er blevet ramt af en lavine af beskyldninger fra over 50 kvinder. De beskylder den tidligere så magtfulde filmmand for sexchikane og grove seksuelle overgreb. Anklagerne omfatter voldtægt.

Weinstein, der er blevet fyret fra sit eget selskab, The Weinstein Company, har været gift to gange og er far til fem. Han afviser anklagerne om overgreb, som er ved at blive efterforsket af politiet i Los Angeles, New York og London.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Farvel og tak: 24.000 danskere...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx