Af - 23/03-17 13:14

Nu er de første detaljer om London-terroristen blevet afsløretNu er de første detaljer om London-terroristen blevet afsløret

Den mand, der onsdag pløjede adskillige fodgængere ned på Westminster Bridge i London og senere stak en politimand til døde, var født i England.

Det oplyser den engelske premierminister Theresa May ifølge flere internationale medier, heriblandt CNN.

»Hans identitet er kendt af politiet og MI5 (efterretningstjeneste, red.), og når efterforskningen tillader det, vil hans identitet blive offentliggjort. Det, jeg kan bekræfte, er, at manden er født i England, og at han for nogle år siden blev undersøgt af MI5 på grund af bekymringer om voldelig ekstremisme,« siger hun.

Øverst i artiklen kan du se situationen, hvor terroristen pløjede sig gennem fodgængerne på fortovet. Vi advarer mod stærke billeder.

Udråbt som London-terrorist: Men Trump og co. havde overset meget vigtig detalje
Udråbt som London-terrorist: Men Trump og co. havde overset meget vigtig detalje

Hun tilføjer, at manden ikke var i politiets søgelys i tiden op til angrebet onsdag.

De britiske myndigheder er foreløbig af den overbevisning, at manden har handlet alene, og man ikke har grund til at tro, at der er fare for »yderligere angreb på offentligheden«. Man arbejder ud fra teorien om, at manden var »inspireret af islamisk ideologi.«

Britisk politi vil de kommende dage øge patruljeringen i London.

I alt døde fire personer, inklusiv gerningsmanden selv, under terrorangrebet. To personer blev kørt ned af den sorte bil, mens politimanden, som blev stukket ned, døde af sine kvæstelser. Gerningsmanden blev kort efter skudt og dræbt af britisk politi.

PET: London-angreb ændrer ikke på dansk terrortrussel
PET: London-angreb ændrer ikke på dansk terrortrussel

Derudover meldes mindst 40 personer såret.

Det britiske politi meddelte allerede kort efter angrebet, at man behandlede det som et terror-angreb, og onsdag aften kaldte den britiske premierminister Theresa May ligeledes angrebet for et terrorangreb.

»Jeg har netop ledt et møde i regeringens komite for nødsituationer, COBRA, efter det syge og depraverede terrorangreb i gaderne i vores hovedstad denne eftermiddag,« lød det fra Theresa May kort før klokken 21 onsdag aften, hvor hun samtidig sagde, at det ikke var et uheld, at gerningsmanden netop valgte det britiske parlament, som står for demokrati og frihed.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx