Af Ritzau - 21/10-16 10:46; Opdateret: 21/10-16 11:43

Bob Dylan sletter info om Nobelpris fra sin hjemmesideBob Dylan sletter info om Nobelpris fra sin hjemmeside

Det Svenske Akademi tvivler stadig mere på, at Bob Dylan kommer til Stockholm for at modetage sin nobelpris.

storybild

Uanset om Bob Dylan vælger at komme til Stockholm eller ej, bliver der holdt fest til ære for ham i december. Akademiet håber dog stadig, at de når at få fat i Bob Dylan. (Billede: Reuters/Ki Price)

Musikeren Bob Dylan har været tavs, siden han blev tildelt dette års Nobelpris i litteratur.

Nu er informationen om, at han er nobelprismodtager, også fjernet fra hans officielle hjemmeside, skriver det nyhedsbureau NTB.

Det er ifølge Aftonbladet Bob Dylan selv, der har givet ordre om at fjerne oplysningen fra hjemmesiden.

Svenskerne tvivler stadig mere på, at musikeren kommer til Stockholm for at modtage sin pris 10. december.

Det Svenske Akademi, som uddeler Nobelprisen, har udtalt, at der bliver tage højde for, at den 75-årige sanger ikke vil dukke op.

- At du ikke får fat i vinderen på den dag, hvor prisen bliver annonceret, er sket mange gange. Men at det har taget så lang tid, er næppe sket før, siger talsmand ved akademiet Odd Zschiedrich.

Uanset om Bob Dylan vælger at komme til Stockholm eller ej, bliver der holdt fest til ære for ham i december. Akademiet håber dog stadig, at de når at få fat i Bob Dylan.

Flere forfattere er tidligere blevet væk fra prisuddelingen. Det er dog blevet løst på alternative måder.

Britiske Harold Pinter og østrigeren Elfriede Jelinek deltog via storskærme. Forfatteren Doris Lessings læge frarådede hende at rejse. Hun skrev derfor en tale, som hendes forlægger læste op.

Da den svenske forfatter Tomas Tranströmer modtog prisen, blev der lavet et program baseret på hans digtning, fordi han havde svært ved at tale efter et slagtilfælde.

Efter Bob Dylan modtog prisen, har det lydt, at Bob Dylan er den første musiker, som modtager prisen. Men det er kun delvist korrekt.

Den indiske Rabindranath Tagore fik prisen i 1913. Han var en populær sanger og sangskriver af sin tid og havde skrevet over 2.000 sange.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx