03/05-15 21:05

5800 er reddet i Middelhavet i weekenden5800 er reddet i Middelhavet i weekenden

Italienske kystvagt samler 2150 migranter op i Middelhavet søndag, og det bringer weekendens antal op på 5800.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den italienske kystvagt har søndag samlet 2150 migranter op fra synkefærdige både i Middelhavet, og det bringer det samlede antal for weekenden op på 5800.

Ligene af otte bådflygtninge er fundet om bord på to af de både, der blev undsat, mens to andre druknede, da de kastede sig i vandet for at blive samlet op af skibe, der var kommet migranterne til undsætning, oplyser kystvagten.

Tidligere på dagen blev det oplyst, at tre flygtninge mistede livet, og 31 blev reddet, da en båd med retning mod Grækenland sank ud for den egyptiske kyst. Oplysningen kom fra den statslige egyptiske avis, Al-Ahram.

Det forventes, at det milde forårsvejr og det rolige hav om sommeren vil betyde, at omkring 200.000 flygtninge vil ankomme til Italien i løbet af 2015. Det er 30.000 flere end sidste år, viser en forudsigelse fra det italienske indenrigsministerium.

Sidste måned forliste en båd med flygtninge i Middelhavet, og omkring 800 mennesker mistede livet, i hvad der kaldes det værste skibsforlis i Middelhavet i årtier.

Størstedelen af flygtningene kommer fra Afrika og Mellemøsten via Libyen, hvor den kaotiske situation siden diktatoren Muammar Gaddafis fald i 2011 betyder, at menneskesmuglere har så godt som frie hænder til at sejle flygtningene mod Europa.

Ifølge en igangværende efterforskning ved en italiensk domstol kan menneskesmuglere i gennemsnit tjene 80.000 euro, eller hvad der svarer til cirka 589.000 kroner på hver båd, der stævner ud mod Europa.

Men turen over Middelhavet mod Europa sker ofte i overfyldte, synkefærdige både og er en særdeles farefuld færd. I 2014 mistede 3279 flygtninge livet på turen fra de nordafrikanske kyster mod Europa.

Siden sidste måneds tragedie er EU's ledere gået med til at tredoble bevillingen til EU's maritime operationer, Triton, for 2015 og 2016.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Her er BTs karakterer: Vejret var...
bt.dk
Regnskab afslører: Dansk firma solgt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx