Af - 23/03-14 14:03; Opdateret: 23/03-14 15:09

Universitet skjuler seksuelle overgrebUniversitet skjuler seksuelle overgreb

Studerende af begge køn beskylder deres prestigefulde universitet, Oxford i England, for at undertrykke anmeldelser om seksuelle overgreb og voldtægt.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

De unge anklager ledelsen af Oxford Universitet for at svigte ofre for seksuelle overgreb ved hjælp af en kultur af stilhed.

- De svigter ofrene, som er både drenge og piger, lyder anklagerne, der fremsættes blandt andet i en bog, som de studerende har udgivet om problemer på universitetets studenterfagforening i november.

I bogen fortæller ofrene om de overgreb, de har været udsat for af andre studerende, professorer og andre ansatte - samt hvad det har betydet for dem, at deres anmeldelser er blevet tiet ihjel eller afviste.

Ifølge vicepræsident i de studerendes fagforening, Sarah Pine, har universitetets ledelse foretaget mindre positive skridt de seneste måneder, men slet ikke tilstrækkeligt blandt de ansatte:

- Der fremsættes fortsat synspunkter i retning af, at ofrene er de skyldige blandt de personale, som har ansvaret for disse ting, siger hun til The Times

Oxford Universitet's ledelse afviser anklagerne:

- Vi har altid taget klager om overgreb meget alvorligt. Vi har procedurer og regler på plads til at hjælpe studerende, som klager i den slags sager, også når det gælder seksuelle overgreb, siger universitets talsmand til Daily Mail.

Kina-rangliste har amerikanske universiteter i top
Kina-rangliste har amerikanske universiteter i top

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx