Af - 06/09-15 14:17

Top-elev dumper ALLE eksamener: Nu er verdens øjne rettet mod hendeTop-elev dumper ALLE eksamener: Nu er verdens øjne rettet mod hende

En gymnasieelev har fået de lavest mulige karakterer, og det har vakt opsigt i medier verden over.

Bildstrecke im Grossformat »

En egyptisk gymnasieelev er blevet viklet ind i en sag om mulig korruption, og nu får hun global opmærksomhed.

Mariam Malak har været vant til at score topkarakterer, og hun har således været en af Egyptens dygtigste elever gennem en årrække. Men da hun så sine eksamenskarakterer i sommer, troede hun ikke sine egne øjne. Mariam Malak havde ikke alene dumpet alle sine eksamener, hun havde også fået lavest mulig score, skriver BBC.

Den unge elev og hendes familie formoder, at der er tale om snyd og korruption således at en anden elev har fået hendes eksamensresultater på sit bevis.

Journalister skal i fængsel i Egypten
Journalister skal i fængsel i Egypten

- Enten har skolen eller censorerne byttet papirerne rundt med en anden elevs, der åbenlyst ikke har gjort det så godt, hævder Mariams bror, Mina,

Beskyldningerne om snyd har fået landets undervisningsministerium til at undersøge sagen. Retsteknikere har sammenlignet håndskriften på de dårlige eksamenspapirer med Mariam Malaks og er nået frem til den konklusion, at top-eleven ganske simpelt er dumpet med et brag.

- Efter at have gennemgået hendes papirer, ved vi, at hendes påstande er falske, og hendes beskyldninger om, at vi har ændret på hendes resultater, er ubegrundede, lød det tirsdag fra undervisningsministeren ifølge egyptiske Ahram.

Men siden har landets premierminister Ibrahim Mahlab beordret en uafhængig undersøgelseskomité til at kigge papirerne igennem igen.

Støtte til broderskab giver fængsel til journalister
Støtte til broderskab giver fængsel til journalister

For at understøtte sine påstande har Mariam Malak gennemført en test på direkte tv, så alle kan se, at hendes håndskrift afviger fra den, der findes på hendes måske forfalskede papirer.

Et hashtag og en Facebook-side med over 33.000 følgere er blevet oprettet til støtte for den unge kvinde. Hun og hendes familie holder håbet om retfærdighed oppe.

Eftersøgt svensker stoppet i Københavns Lufthavn
Eftersøgt svensker stoppet i Københavns Lufthavn

- Vi tror på Guds retfærdighed og på loven, og at se den støtte og solidaritet, vi har fået fra folk, giver os lidt tryghed, siger hendes bror Mina til BBC.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx