Af Ritzau - 17/10-16 02:32

USA ønsker soldater held og lykke med stormen på MosulUSA ønsker soldater held og lykke med stormen på Mosul

USA bistår irakiske og kurdiske soldater med taktik og luftstøtte i kampen om den IS-besatte Mosul i Irak.

storybild

Brett McGurk ønsker krigerne held og lykke med stormen på Mosul. Han er USA's særlige udsending for koalitionen mod IS. (Billede: Scanpix/Mandel Ngan)

Det er en historisk operation, der natten til mandag officielt er gået i gang ved den irakiske storby Mosul.

Sådan betegner USA's særlige udsending for den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak, angrebet på Mosul.

- Held og lykke til de heroiske irakiske styrker, de kurdiske peshmerga-soldater og til Ninive-frivillige Vi er stolte over at stå jer bi i denne historiske operation, skriver Brett McGurk på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Iraks premierminister, Haider al-Abadi, har natten til mandag på tv erklæret missionen for at befri Mosul fra IS' greb for værende i gang.

Amerikanske officerer har den seneste tid været med til at træne irakiske soldater forud for angrebet.

Det bliver netop irakiske soldater, der sammen med de kurdiske peshmerga-militser kommer til at være i forreste række, når de op til 5000 IS-krigere i Mosul skal nedkæmpes og fordrives, skriver CNN.

USA og koalitionen mod IS, som Danmark også er en del af, vil støtte kampen med luftangreb og rådgivning.

- Premierminister Abadi har givet ordre til at sætte en stor operation i gang for at befri Mosul efter to års mørke under terroristerne fra Isil, skriver Brett McGurk, som bruger et andet navn for Islamisk Stat, på Twitter.

Før Islamisk Stat indtog Mosul i sommeren 2014, boede der næsten to millioner mennesker. Det vurderes, at der i dag er omkring halvdelen tilbage i byen, der ligger i det nordlige Irak.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx